Σε β΄ γύρο η Δυτική Αχαΐα, Αιγιάλεια και Καλάβρυτα

ekloges 2 iouniou

Στον β’ γύρο των εκλογών της Κυριακής θα αναδειχθούν οι νέοι δήμαρχοι στους Δήμους της Δυτικής Αχαΐας, της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων.

Οι «μονομάχοι» του δεύτερου γύρου που αναδείχθηκαν από την κάλπη της περασμένης Κυριακής είναι οι: Χρήστος Γούτος και Δημήτρης Καλογερόπουλος στον Δήμο Αιγιάλειας, Θανάσης Παπαδόπουλος και Γιώργος Λαζουράς στον Δήμο Καλάβρυτων, καθώς επίσης ο Σπύρος Μυλωνάς με τον Χρήστο Νικολάου στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας.

Πιο συγκεκριμένα, με έναν «αέρα» της τάξεως των πέντε ποσοστιαίων μονάδων ο Σπύρος Μυλωνάς θα αναμετρηθεί μεθαύριο με τον νυν Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, Χρήστο Νικολάου. Ρυθμιστές στο εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι οι άλλοι υποψήφιοι συνδυασμοί και κυρίως, αυτός του Άγγελου Στεργιόπουλου, ο οποίος συγκέντρωσε περίπου 7,8%. Ο Σ. Μυλωνάς υπερίσχυσε στα δημοτικά διαμερίσματα Λαρισσού με 47,59%, Μόβρης με 53,26% και Ωλενίας με 42,39%.Το χαμηλότερο ποσοστό έλαβε στην Δύμη με 40,53% όπου και προπορεύτηκε ο νυν δήμαρχος Χ. Νικολάου λαμβάνοντας 44,56%.

Σπ. Μυλωνάς έναντι Χρ. Νικολάου

milonas spirosΣε δήλωσή του για το εκλογικό αποτέλεσμα ανέφερε «οι δημότες της Δυτικής Αχαΐας έδωσαν το σύνθημα της αλλαγής. Η παράταξη Όραμα για τη Δυτική Αχαΐα ευχαριστεί τους δημότες της Δυτικής Αχαΐας, που μας ανέδειξαν πρώτη δύναμη στις Αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου. Ο λαός της Δυτικής Αχαΐας - πάρα την πρωτοφανή προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να εμποδίσει την ελεύθερη έκφραση του, γεμίζοντας της χειρότερες ιστορίες της πολιτικής μας ιστορίας - θα δώσει στην παράταξή μας τη νίκη την ερχόμενη Κυριακή, βάζοντας τέλος στην διαπλοκή. Οι αρχές και οι αξίες, θα νικήσουν το ψέμα, την αδιαφάνεια, την συναλλαγή και την οπισθοδρόμηση. Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες πάλι στις κάλπες. Καλούμε, όλους του δημότες της Δυτικής Αχαΐας είτε μας στήριξαν στις 26 Μαΐου είτε όχι να είναι μαζί μας την Κυριακή 2 Ιουνίου για να δημιουργήσουμε ένα Δήμο δυνατό, αντάξιο των ικανοτήτων του».

nikolaou christosΟ κ. Νικολάου ανέφερε:  «Ευχαριστούμε όλες τις συνδημότισσες και τους συνδημότες που μας στήριξαν στις 26 Μαΐου με την ψήφο τους. Κάνουμε ένα μεγάλο αγώνα για να πείσουμε με επιχειρήματα τους ψηφοφόρους που έκαναν μια διαφορετική επιλογή την πρώτη Κυριακή. Η Αυτοδιοικητική μου πορεία έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχουν στεγανά και διακρίσεις, παρά μόνο ανοικτές αντιλήψεις και ανοικτές πόρτες. Πορευόμαστε για την Νίκη της προσεχούς Κυριακής με όπλα μας τον διάλογο και την ειλικρίνεια».

 

Παπαδόπουλος – Λαζουράς στη «μάχη»

Για 200 ψήφους ο Θανάσης Παπαδόπουλος έχασε τον Δήμο Καλαβρύτων από την πρώτη Κυριακή και θα αναμετρηθεί μεθαύριο με τον νυν δήμαρχο Γιώργο Λαζουρά.

Ο πρώην δήμαρχος αποδείχθηκε νικητής του πρώτου γύρου, είχε σαφές προβάδισμα μέσα στην έδρα του Δήμου στα Καλάβρυτα με 51,17% και στην περιοχή Παϊων με 44,88%. Ο νυν δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς υπερίσχυσε στην περιοχή της Αροανίας με 45, 13%, αλλά και στην Κλειτορία με 46,28%. Ακολούθησαν οι συνδυασμοί του Σπύρου Θεοχάρη και του Γιώργου Τσενέ, οι οποίοι και θα αποτελέσουν «δεξαμενή» ψήφων για τους μονομάχους τη δεύτερη Κυριακή. Στο γενικό ποσοστό, ο κ. Παπαδόπουλος απέκτησε 13 έδρες, 11 έδρες ο κ. Λαζουράς, δύο κατέλαβε η ΑΝ.Α.Σ.Α. του κ. Θεοχάρη και μία έδρα ο Δήμος Ανοιχτός του Γιώργου Τσενέ.

papadopoulos thanasisΟ Θανάσης Παπαδόπουλος αφού ευχαρίστησε όλους όσοι στήριξαν τον αγώνα του συνδυασμού του, δήλωσε πως «οι συνδημότες μας απέδειξαν με την ψήφο τους ότι στηρίζουν τις δυνάμεις δημιουργίας και προοπτικής του τόπου μας. Δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε δυναμικά και πάμε με αποφασιστικότητα την ερχόμενη Κυριακή ψηφίζοντας πάνω απ’ όλα για το Δήμο μας».  

 

 

 

 

lazouras georgios«Ευχαριστώ, τους πολίτες του Δήμου Καλαβρύτων, για τη στήριξή τους. Μαζί τους, συνεχίζουμε τον αγώνα, για τη Νίκη την Κυριακή, για να προχωρήσει, ο τόπος μας μπροστά», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Λαζουράς.

 

 

 

«Μονομαχία» Χ. Γούτου- Δ. Καλογερόπουλου

Στον Δήμο Αιγιάλειας νικητής της πρώτης Κυριακής είναι ο Χρήστος Γούτος, ο οποίος υπερίσχυσε στα τέσσερα από τα έξι δημοτικά διαμερίσματα αλλά δεν κατόρθωσε να εκλεγεί δήμαρχος και θα αναμετρηθεί στην κάλπη με τον συνυποψήφιό του Δημήτρη Καλογερόπουλο την προσεχή Κυριακή.

Ο Χ. Γούτος άντλησε υψηλό ποσοστό ψήφων από την Ακράτα (42%), από το Αίγιο (33.31%), από την Αιγείρα (39,57%) και από τον Ερινεό (34,10%), ενώ ο Δ. Καλογερόπουλος πήρε 39,37% από την Συμπολιτεία και 32,49 από το Διακοπτό. Πιο αδύναμος κρίκος για τον ίδιο αποδεικνύεται η Ακράτα καθώς συγκέντρωσε το χαμηλότερο ποσοστό 23,61%. Ο Χρ. Γούτος πιο μικρή εκλογική δύναμη είχε στη Συμπολιτεία όπου κατέλαβε το μικρότερο ποσοστό της τάξεως 29,31%.

Αντίστοιχα, τρίτος συνδυασμός αναδείχτηκε αυτός της κας Ψυχράμη με 19,81% η οποία και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν τοποθετηθεί υπέρ του ενός ή του άλλου υποψήφιου.

goutos christosΟ Χρήστος Γούτος, δήλωσε «ένα μεγάλο ευχαριστώ για το εκλογικό αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής. Για την τιμή και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο και στους συνεργάτες μου. Το πρώτο και αποφασιστικό βήμα έγινε… Την ερχόμενη Κυριακή όλοι μαζί προχωράμε στο αύριο».

 

 

 

 

kalogeropoulos dimitriosΟ Δημήτρης Καλογερόπουλος, τόνισε πως «η πρώτη νίκη επετεύχθη. Απομένουν λίγες ημέρες για τη δεύτερη μεγάλη νίκη. Μέχρι την Κυριακή καλώ να σκεφθούμε θετικά για τον τόπο μας, να κρίνουμε και να αξιολογήσουμε ποιον θεωρούμε ότι μπορεί καλύτερα να διοικήσει τον Δήμο μας και να δώσει λύσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν».

Last modified on Friday, 31/05/2019

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας