Η μάχη του 2ου γύρου για τους Δήμους Αγρινίου, Μεσολογγίου, Ναυπάκτου και Αμφιλοχίας-Βόνιτσας

perifereiaki enotita aitoloakakarnanias

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στους Δήμους Αγρινίου, Ι.Π. Μεσολογγίου, Ναυπάκτου και Αμφιλοχίας - Βόνιτσας, ο νικητής των δημοτικών εκλογών θα κριθεί στο 2ο γύρο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019. Οι διεκδικητές του 2ου γύρου δήλωσαν : 

Δήμος Αγρινίου 

papanastasiouΜε ευρύ προβάδισμα 14,13% ο νυν δήμαρχος Αγρινίου και επικεφαλής του συνδυασμού «Αγρίνιο Νέα Αρχή Τόπος να Ζεις» Γιώργος Παπαναστασίου πέρασε πρώτος στον β΄γύρο καθώς ο συνδυασμός του έλαβε  42,44% και εκλέγει 19 δημοτικούς συμβούλους, ενώ κέρδισε στις 9 από τις 10 δημοτικές ενότητες. Η επικεφαλής του συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς Χριστίνα Σταρακά ακολούθησε με 28,31% και 13 έδρες, ενώ πρώτευσε στη δημοτική ενότητα Στράτου.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου ευχαρίστησε όλους τους υποψήφιους «για τον έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα σε όλη την προεκλογική περίοδο» και τόνισε: «Ως παράταξη έχουμε ένα συγκριτικό πλεονέκτημα που δεν είναι άλλο από το πάντρεμα της εμπειρίας με τη δημιουργικότητα των νέων υποψηφίων. Οι Αγρινιώτες αναγνώρισαν την καθαρή πρόταση μας και τη σκληρή δουλειά που καταβάλλαμε και θα συνεχίσουμε από την επόμενη ημέρα.

Με αυτοπεποίθηση, με ανανεωμένη εντολή, με πίστη στις δυνάμεις και το όραμα που μας ενώνει για τον τόπο μας. Και αυτή είναι η διαφορά μας. Οι πολίτες έκριναν με βάση το αποτέλεσμα έργου. Έκριναν την έντιμη συμφωνία που κάναμε μαζί τους, τη συνεπή μας στάση. Χωρίς αποκλεισμούς απευθυνόμαστε σε όλους τους Αγρινιώτες και τους καλούμε να επιλέξουν τον Δήμαρχο τους. Να συγκρίνουν πολιτικές συμπεριφορές και αποτελεσματικότητα. Ευχαριστώ από καρδιάς για τη στήριξη», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου.

staraka

Η κυρία Σταρακά, από την πλευρά της ανέφερε πως «το διακύβευμα των εκλογών της Κυριακής είναι αν θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα Αγρίνιο πρωταγωνιστή ή αν θα παραμείνουμε στην αδράνεια και την στασιμότητα», κάλεσε για ευρεία συμμαχία και ευχαρίστησε τους πολίτες για την δυνατή εντολή που της έδωσαν ενόψει του δεύτερου γύρου. «Συνεχίζουμε τον αγώνα ώστε την Κυριακή να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη η οποία θα αλλάξει το μέλλον του αγαπημένου μας τόπου. Έχουμε πρόγραμμα για τα καθημερινά και τα μεγάλα ζητήματα του δήμου μας. Θέλουμε να ενώσουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις που θέλουν ο Δήμος να είναι ένας δημιουργικός οργανισμός που θα αγκαλιάζει όλους τους δημότες. Αυτό είναι πρόοδος και αυτό θα υπηρετήσουμε», καταλήγει.  

 

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου 

Στον δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, ο Κώστας Λύρος πέρασε στον β’ γύρο των εκλογών με ελάχιστη διαφορά από τον Νίκο Καραπάνο και η μονομαχία της Κυριακής θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα.

karapanosΟ Νίκος Καραπάνος εξέδωσε ανακοίνωση και  ευχαριστεί όσους τον ψήφισαν, τονίζοντας ότι θα συνεχίσει δυναμικά για τη νίκη την ερχόμενη Κυριακή. «Ένα μεγάλο ειλικρινές και έντιμο «ευχαριστώ» σε όλους τους συνδημότες που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και μας έδωσαν την πρώτη θέση στην κάλπη αλλά και την καρδιά τους. ‘Όπως όλα τα γνήσια «ευχαριστώ» που χρόνια τώρα ακούνε απ τα χείλη τα δικά μας. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε απέναντι σε μια κοινωνία που πίστεψε και συνεχίζει να πιστεύει πως αυτός ο τόπος, ο Δήμος μας, μπορεί ακηδεμόνευτα να πάει μπροστά. Στηριζόμενος στις αστείρευτες δικές του δυνάμεις που πηγάζουν απ’ τους ανθρώπους του και ΜΟΝΟ!».

 

 

lyrosΟ Κώστας Λύρος επικεφαλής της παράταξης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» ευχαρίστησε όλους όσοι τον επέλεξαν στο πρώτο γύρο τονίζοντας πως «τα μηνύματα, που λάβαμε από τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την αισιοδοξία μας ότι οι υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας θα αναλάβουν το μέλλον της δημοτικής αρχής. Οι δημότες γύρισαν την πλάτη στο ετερόκλητο σύστημα εξουσίας, που βύθισε τον Ιερό Δήμο στην ανυποληψία και την παρακμή.Η «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» έρχεται να ενώσει την κοινωνία , να απλώσει γέφυρες και να αναλάβει το ρόλο, που η κοινωνία την καλεί να υπηρετήσει. Κάναμε έναν έντιμο και καθαρό προεκλογικό αγώνα, τον όποιο θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική νίκη την προσεχή Κυριακή».

 

 

Δήμος Ναυπάκτου 

Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα στον δήμο Ναυπακτίας (στα 106 Εκλογικά Τμήματα) προμηνύουν ντέρμπι για τον β’ γύρο, μεταξύ του νυν δημάρχου Παναγιώτη Λουκόπουλου και του Βασίλη Γκίζα. Ο Β. Γκίζας πρώτευσε με 23,48% ενώ ο Π. Λουκόπουλος έλαβε 21,86%. Ακολουθεί τρίτος ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μπουλές με 18,24%.

gkizasΟ κ. Γκίζας ανέφερε: «Ευχαριστούμε όλους εσάς που με την ψήφο σας αναδείξατε την παράταξη μας ¨Συνεργασία Πολιτών¨ πρώτη δύναμη. Η εμπιστοσύνη σας μας τιμά ιδιαίτερα και σας υποσχόμαστε ότι με υπευθυνότητα και με μοναδικό κίνητρο την αγάπη για τον τόπο μας, θα προσφέρουμε τους εαυτούς μας για ένα καλύτερο αύριο για τον δήμο μας». Επίσης ευχαρίστησε όλους για τον «έντιμο αγώνα που έδωσαν και συνετέλεσαν έμπρακτα στο υψηλό ποσοστό της παράταξης μας, το οποίο μας δίνει την αισιοδοξία ότι θα είμαστε τελικά οι νικητές την επόμενη Κυριακή».

 

 

 

loukopoulosΟ Π.Λουκόπουλος αφού ευχαρίστησε όλους όσοι τον στήριξαν ανέφερε πως μέσα από τις συζητήσεις και τη σύγκλιση με άλλες παρατάξεις ετοιμάζεται για την δεύτερη εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής με στόχο την επικράτηση. Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου έκανε λόγο για «επική νίκη αν αναλογιστεί κανείς την εσωστρέφεια στην οποία είχε βρεθεί η παράταξη όλο το προηγούμενο διάστημα με τις αποχωρήσεις σημαντικών στελεχών».

 

 

 

Δήμος Αμφιλοχίας - Βόνιτσας 

Ο εν ενεργεία δήμαρχος Αμφιλοχίας – Βόνιτσας Γεώργιος Αποστολάκης πέρασε στον β΄ γύρο με ποσοστό 44,07% και θα αναμετρηθεί με τον Αθανάσιο Κασόλα που 34,04%.

apostolakisΟ κ. Αποστολάκης δήλωσε: «Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού μας, αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας σε όλους εσάς τους συνδημότες και τις συνδημότισσες του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, για την συμμετοχή σας στις εκλογές ως την κορυφαία έκφραση της δημοκρατίας, για την στήριξή σας που μας έδωσε μια ξεκάθαρη νίκη παρά τις αντιξοότητες, καθώς και για το μήνυμα που στείλατε ότι θα συνεχίσουμε και ΠΑΛΙ ΜΑΖΙ».

 

 

 

katsoulasO υποψήφιος δήμαρχος Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας αφού ευχαρίστησε τους εκλογείς έδωσε το στίγμα του για τον β’  γύρο λέγοντας τα εξής: «Εμείς που θα κληθούμε την Κυριακή να γυρίσουμε την σελίδα στο Δήμο μας». Αναφέρθηκε στον πολιτισμένο αγώνα της προεκλογικής περιόδου και στην προσπάθεια σύγκλισης τόσο κατά την δεύτερη Κυριακή όσο και κατά την διάρκεια της τετραετίας που έρχεται. «Οι προκλήσεις είναι μεγάλες, τα προβλήματα δύσκολα. Όλοι μαζί μπορούμε να βγάλουμε τον τόπο μας μπροστά. Αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν», ανέφερε. 

 

 

 

Last modified on Friday, 31/05/2019

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας