Νεκτάριος Φαρμάκης και Απόστολος Κατσιφάρας αναμετρώνται την Κυριακή 2 Ιουνίου για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

perifereia

Στον δεύτερο γύρο, θα κριθεί το εκλογικό αποτέλεσμα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μεταξύ του υποψηφίου περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη και του νυν περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, οι οποίοι πήραν το «εισιτήριο» την περ. Κυριακή για την τελική αναμέτρηση.

Η αγωνία κορυφώνεται καθώς μεθαύριο θα κριθεί το οριστικό αποτέλεσμα, εάν δηλαδή η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα αλλάξει «χέρια» ή θα παραμείνει στα ίδια…

Ο επικεφαλής της παράταξης «Όλα από την Αρχή» Νεκτάριος Φαρμάκης που στηρίζεται από τη ΝΔ είχε προβάδισμα στην Δυτική Ελλάδα αποτελώντας την έκπληξη του πρώτου γύρου καθώς προπορεύτηκε με ποσοστό 4 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του Απόστολου Κατσιφάρα, επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πρόοδο», κάνοντας την ανατροπή.

Τρίτος αναδείχθηκε ο Κώστας Σπηλιόπουλος με ποσοστό 12,15% (6 έδρες). Τέταρτος ο Νίκος Καραθανασόπουλος με 8,02% (4 έδρες), και ακολουθούν οι: Βασίλης Χατζηλάμπρου με 3,29% (2 έδρες), Ανδρέας Νικολακόπουλος με 2,67% (1 έδρα), Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου με 2,47% (1 έδρα) και Χρήστος Κοσινάς με 1,40% (1 έδρα).

Να αναφερθεί πως από την περ. Δευτέρα οι δύο «μονομάχοι» του β’ γύρου έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να πείσουν τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας για το πρόγραμμά τους, το όραμά τους για την Περιφέρεια στέλνοντας το δικό τους μήνυμα για την επόμενη ημέρα.

nektarios farmakisΝεκτάριος Φαρμάκης :«Για μια νέα εποχή για τον τόπο μας…»

«Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας έστειλαν σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα αλλαγής. Η αλλαγή δεν είναι δική μας απαίτηση, είναι απαίτηση των απλών ανθρώπων του τόπου μας και ιδιαίτερα των δημιουργικών δυνάμεων, των νέων και των μη προνομιούχων. Και η αλλαγή αυτή θα ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή με πίστη και αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις του τόπου μας, ώστε να ξημερώσει μια νέα εποχή για την Δυτική Ελλάδα. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους εκείνους που άκουσαν και πίστεψαν το μήνυμα μας και την επόμενη Κυριακή τους καλώ όλους πάλι στις κάλπες. Και μαζί καλώ και κάθε πολίτη που μπορεί σήμερα να έκανε  μια διαφορετική επιλογή αλλά σε επτά μέρες θα είμαστε όλοι μαζί. Γιατί εμείς το λέμε και το εννοούμε :Όλοι μαζί θα φέρουμε την νέα εποχή στην Δυτική Ελλάδα. Όλοι μαζί!  Όλα από την Αρχή!!!», ανέφερε ο νικητής του πρώτου γύρου των Περιφερειακών Εκλογών Νεκτάριος Φαρμάκης.

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα ανέφερε: «Η κοινωνία άκουσε και εμπιστεύτηκε το μήνυμα της μεγάλης αλλαγής στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Όμως σε μας δεν αρμόζουν θριαμβολογίες. Με τη δύναμη του συνόλου των πολιτών της περιοχής μας, θα κληθούμε να αναλάβουμε την ευθύνη διοίκησης της Περιφέρειας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ακόμα πιο δυναμικά. Και τον συνεχίζουμε, όπως τον ξεκινήσαμε. Στο πλευρό των απλών πολιτών, που για εμάς, πάνω από κόμματα και χρώματα έχουν προβλήματα και ανάγκες, αλλά και μία ελπίδα: Ότι μπορούμε να φτιάξουμε έναν τόπο ελπίδας και προκοπής. Και αυτή την ελπίδα δεν πρέπει να τη διαψεύσουμε...».

Καταλήγοντας τόνισε πως αποτελεί για τον ίδιο και τον συνδυασμό του «Όλα από την αρχή» «βαριά ευθύνη» το αποτέλεσμα της κάλπης και απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες της Περιφέρειας να του δώσουν την δύναμη ώστε να αλλάξει μοίρα και εποχή ο τόπος μας, η Δυτική Ελλάδα να γυρίσει πραγματικά σελίδα, να ξεφύγει από την αδράνεια και τη μιζέρια και γίνει ένας τόπος προκοπής για όλους τους πολίτες της.

apostolis katsifarasΑπόστολος Κατσιφάρας : "Την Κυριακή αναμετρώνται δύο διαφορετικές αντιλήψεις" 

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα- Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας δήλωσε με φόντο τον β’ γύρο των εκλογών: «Το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των περιφερειακών εκλογών είναι μια καθαρή ανταμοιβή του έργου μας, της πολιτικής και της φιλοσοφίας που ακολουθήσαμε στην διοίκηση της Περιφέρειας. Κοντά στον άνθρωπο, κοντά στην κοινωνία, πάντα μπροστάρηδες στα μεγάλα και στα μικρά προβλήματα του τόπου, με όραμα, με σχέδιο, με σκληρή δουλειά για το αύριο, με ακεραιότητα και ευθύνη, με συνεννόηση και συναίνεση, με γνώμονα το συμφέρον του πολίτη.

Θέλω και πάλι να ευχαριστήσω όλες και όλους όσοι μας χάρισαν ένα μεγάλο ποσοστό την πρώτη Κυριακή. Θέλω, επίσης, να απευθυνθώ και σε όσες και όσους έκαναν μια διαφορετική επιλογή. Και να τους καλέσω αυτή την Κυριακή να κρίνουν και ν' αξιολογήσουν πρόσωπα, ιδέες και διαδρομές. Να κρίνουν, ν' αξιολογήσουν και να επιλέξουν ανάμεσα σ' εκείνους που με την δουλειά, με το πείσμα τους, με την δημοκρατική ευθύνη τους και την κοινωνική αναφορά τους υπηρέτησαν μ' εντιμότητα και ειλικρίνεια τον πολίτη και την κοινωνία και σ' εκείνους που ήταν απόντες ή απλοί σχολιαστές στα μεγάλα προβλήματα και στους μεγάλους στόχους.

Ανάμεσα σ' εκείνους που ήταν μπροστά στους κοινωνικούς αγώνες και στις κοινωνικές διεκδικήσεις και εκείνους που στις κρίσιμες μάχες ήταν απέναντι και καταγγέλλοντες.

Ανάμεσα σ' εκείνους που είναι μέσα στην κοινωνία και λογοδοτούν μόνο στην κοινωνία και εκείνους που υπηρετούν κομματικές παρέες και χαράσσουν διαχωριστικές γραμμές σε ημέτερους και μη.

Την Κυριακή αναμετρώνται δυο διαφορετικές αντιλήψεις για τον τρόπο που διοικείται η Περιφέρεια. Για τον τρόπο που υπηρετεί τον πολίτη και σχεδιάζει το αύριο.

Ήδη από τα ξημερώματα της Δευτέρας η παράταξη μας ενισχύεται με νέες δυνάμεις, με ανθρώπους που μας συνδέουν κοινοί αγώνες στο παρελθόν και κοινές διεκδικήσεις για το αύριο. Αυτή η μεγάλη συμμαχία θα είναι ο νικητής των εκλογών».

Last modified on Saturday, 01/06/2019

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας