Οι "μονομάχοι" της Κυριακής 2 Ιουνίου των Δημοτικών Εκλογών στους Δήμους της Ηλείας

kalpes 26.05

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας και συγκεκριμένα στους Δήμου Πύργου, Ανδραβίδας - Κυλλήνης, Ηλίδος, Πηνείου, Κρεστένων - Ανδρίτσαινας και Αρχαίας Ολυμπίας ο νικητής των δημοτικών εκλογών θα κριθεί στο 2ο γύρο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Ιουνίου 2019.

Δήμος Πύργου

Με σημαντικό προβάδισμα ο Τάκης Αντωνακόπουλος πέρασε πρώτος στην εκλογική αναμέτρηση του β’ γύρου στον Δήμο Πύργου με ποσοστό 27,73% και 8.009 ψήφους (9 έδρες).

Η δεύτερη θέση  κατέληξε στον Κώστα Νικολούτσο με ποστοστό 17,15% και 4.953 ψήφους (6 έδρες). Στην τρίτη θέση ο Στάθης Καννής με ποστοστό 15,84% και 4.576 ψήφους (5 έδρες) ενώ ακολουθεί ο Αντώνης Καράμπελας με ποσοστό 15,66% και 4.523 ψήφους (5 έδρες).

Στην πέμπτη θέση, ο Γιάννης Αργυρόπουλος, με ποσοστό 9,45% και 2.729 ψήφους (3 έδρες) και ακολουθεί ο Λάμπης Αριστειδόπουλος με ποσοστό 7,05% και 2.036 ψήφους (2 έδρες).

Στην 7η θέση ο Χρήστος Γιάνναρος με ποσοστό 3,70% και 1.069 ψήφους (1 έδρα), με τον Ανδρέα Δημητρόπουλο να ακολουθεί με ποσοστό 1,73% και 500 ψήφους (1 έδρα) και τον Χάρη Μιχαλακόπουλο στην 9η θέση με ποσοστό 1,68% και 485 ψήφους (1 έδρα).

Ο Γ. Αργυρόπουλος ανακοίνωσε πως συμπορεύεται με τον Τάκη Αντωνακόπουλο  για το μέλλον του Πύργου. «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας όπως απαιτεί η κοινωνία, όπως προβλέπει ο νόμος της Αυτοδιοίκησης (ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ),όπως μας προκαλεί το μέλλον. Δίνουμε τα χέρια με τον Γιάννη Αργυρόπουλο και τους συνεργάτες του για να περπατήσουμε μαζί το δρόμο για το μέλλον του Πύργου. Σε αυτήν την πορεία χωράνε όλοι όσοι πιστεύουν στη Συλλογικότητα, στη Δημοκρατία και στους κοινωνικούς αγώνες», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους απευθύνοντας προσκλητήριο συστράτευσης σε όλους τους πολίτες και τις παρατάξεις για το καλό των πολιτών του Δήμου τους.

antonakopoulosΟ νικητής του πρώτου γύρου Τάκης Αντωνακόπουλος ανέφερε πως «παραμένουμε ανεξάρτητη δημοκρατική πολυσυλλεκτική δημοτική παράταξη. Μαζί μας είναι όλοι οι πολίτες του Δήμου ανεξάρτητα από κομματική τοποθέτηση. Είμαστε και συνεχίζουμε ως ανεξάρτητη- ακηδεμόνευτη πλατιά κοινωνική συμμαχία για τον Πύργο που αξίζουμε».

 

 

 

nikoloutsosΟ υποψήφιος δήμαρχος Πύργου και επικεφαλής της παράταξης «Ολοι μαζί» Κώστας Νικολούτσος σε ανακοίνωσή του ενόψει του β’ γύρου και των εξελίξεων ανέφερε τα εξής: «Το αποτέλεσμα της β΄ Κυριακής θα αποτελέσει ηχηρότατο ράπισμα  για εκείνους που τολμούν να συμπεριφέρονται στο λαό του Πύργου δίκην αγέλης ή κοπαδιού. Όλοι «ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ» για μια μεγάλη και θριαμβευτική ΝΙΚΗ!!!»

 

 

 

dimos andravidasΣτον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης o Γιάννης Λέντζας θα αναμετρηθεί στον β΄ γύρο με τον Διονύσιο Μάλλιαρη.

Ο κ. Λέντζας δήλωσε: «Ο λαός του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης πέτυχε την πρώτη νίκη. Έδειξε ότι πλέον θέλει να ακολουθήσει μία Νέα Αναπτυξιακή Πορεία μαζί μας! Με ένα ομολογουμένως σημαντικό ποσοστό επιβράβευσε τον αγώνα μας, τις προτάσεις μας, το πρόγραμμά μας! Ευχαριστούμε πολύ τους συνδημότες μας και τους καλούμε να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία και της επόμενης Κυριακής, ώστε να μας δώσουν την καθαρή εντολή και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα Δήμο που θέλουμε και μας αξίζει! Η επόμενη ημέρα θα μας βρει ενωμένους όλους για το καλό του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης!»

 

dimos ilidasΣτον Δήμο Ηλιδος ο Ιωάννης Λυμπέρης θα αναμετρηθεί με τον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο. «Η υποκλοπή νίκης της 26ης Μαΐου θα γίνει εκρηκτική νίκη του λαού της Ήλιδας στις 2 Ιουνίου» ανέφερε ο κ. Λυμπέρης. «Την ερχόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου, οι πολίτες του Δήμου Ήλιδας καλούνται να επιλέξουν τον Δήμαρχο. Αυτόν που θα ηγηθεί των σχημάτων συνεργασίας που κατέστησε αναγκαία η εκλογή με την απλή αναλογική. Να επιλέξουν αν θέλουν για Δήμαρχό τους αυτόν που κατέστρεψε τον Δήμο ή αυτόν που έσωσε τον Δήμο», ανέφερε στο μήνυμά του ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

 

 

dimos piniouΣτον Δήμο Πηνείου θα αναμετρηθούν ο Διονύσιος Γεωργόπουλος με τον Ανδρέα Μαρίνο. Ο κ. Γεωργόπουλος  σε ανακοίνωσή του ανέφερε τα εξής: «Εκ μέρους του συνδυασμού ¨ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ¨ θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνδημότες μας για την συμμετοχή, τη στήριξη και την συμπαράστασή τους. Απόδειξη της υιοθέτησης του οράματος και του προγράμματός μας είναι ότι μας κατέταξαν στην πρώτη θέση με ποσοστό 36,46 %. Με αίσθημα ευθύνης, ήθος και εντιμότητα συνεχίζουμε τον μεγάλο αγώνα σεβόμενοι απόλυτα ΟΛΟΥΣ τους πολίτες του Δήμου μας - ανεξαρτήτως των επιλογών τους - και τους καλούμε να σταθούν δίπλα μας πέρα από κάθε είδους αγκυλώσεις και περιορισμούς».

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, δήλωσε: «Με τον άνθρωπο στο επίκεντρο, με πίστη, συνέπεια και σεβασμό στη δημοκρατία, προχωράμε μαζί με τον Πάνο Θεοδωρακόπουλο για μία Νέα Εποχή στην Κοινωνία των Πολιτών του Δήμου Πηνειού! Ευχαριστώ πολύ τον Πάνο Θεοδωρακόπουλο που στέκεται στο πλευρό μας! Όλοι μαζί, την προσεχή Κυριακή, φέρνουμε και επίσημα την αλλαγή που ζήτησαν οι δημότες στο Δήμο Πηνειού!».

dimos krestenonΣτον Δήμο Κρεστένων – Ανδρίτσαινας μάχη στήθος με στήθος έδωσαν ο Διονύσιος Μπαλιούκος με τον Τάκη Δημητρουλόπουλο. Σε ανακοίνωσή του μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών ο νυν δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων Σάκης Μπαλιούκος ανέφερε: «Ο λαός μίλησε! Έδωσε την απόλυτη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο (14 έδρες έναντι 12 και μιας). Την Κυριακή αποφασίζουμε για το Δήμαρχο!0 «αντίπαλός» του Τ. Δημητρακόπουλος αναφέρει: «Την Κυριακή έρχεται η ώρα να επιλέξουμε τον Δήμαρχο που είναι ικανός να εγγυηθεί την αποδοτική συνεργασία των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων, και που μπορεί να εξασφαλίσει την ισχυρότερη εκπροσώπηση του Δήμου μας στα κέντρα αποφάσεων και στις πηγές χρηματοδότησης των μεγάλων έργων που έχει ανάγκη ο τόπος», ανέφερε.

dimos arxaias olimpiasΣτον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας στο δεύτερο γύρο αναμετρώνται ο επικεφαλής της παράταξης «Ολυμπία Νέα Αρχή» Γιώργος Γεωργιόπουλος και ο επικεφαλής της παράταξης «Ολυμπία Πορεία στο Μέλλον» Θύμιος Κοτζάς για το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας. Ο κ.Γεωργιόπουλος συγκέντρωσε ποσοστό 41,95%, ενώ ο κ.Κοτζάς στη δεύτερη θέση με ποσοστό 29,37% στα 54 από 54 Εκλογικά Τμήματα.

 

Last modified on Friday, 31/05/2019

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας