Τι ζητούν οι πολίτες

Είναι  θετικό ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, στις 7 Ιουλίου,  θα έχουμε εθνικές εκλογές και θα ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο  σε ότι αφορά  τη διακυβέρνηση της χώρας.

Μετά και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών αλλά και των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση, έγινε φανερό ότι η χώρα και κυρίως  η οικονομία  δεν αντέχουν πολύμηνη αβεβαιότητα.

Κάτι τέτοιο  εξάλλου δείχνει και η αγορά έτσι  όπως αυτή «ψηφίζει» με τα δικά της κριτήρια για τις κάθε φορά εξελίξεις.

Βεβαίως τα κόμματα ερμηνεύουν τη συμπεριφορά της αγοράς με τα δικά τους μέτρα και σταθμά και τα δικά τους θέλω, που δεν ταυτίζονται τις περισσότερες φορές με το τι πραγματικά συμβαίνει.

Εν προκειμένω η θετική συμπεριφορά της αγοράς  μετά τις πρόσφατες  εκλογές και ιδίως η άνοδος του χρηματιστηρίου και οι θετικές αποδόσεις των ομολόγων, δεν αποδεικνύει ούτε τις ελπιδοφόρες επιδόσεις της  οικονομίας μας, όπως θέλει να υποστηρίζει η κυβέρνηση, ούτε κατά τη γνώμη μας προεξοφλεί με βεβαιότητα το εκλογικό αποτέλεσμα και κυρίως σε ότι αφορά το ποιος θα κυβερνήσει.

Τάσεις στο εκλογικό σώμα καταγράφονται και κυρίως ενδείξεις ότι όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα θα υπάρχει κυβερνητική σταθερότητα στα πλαίσια κάποιων ισχυρών μεταμνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας, που έχουν «καλά δεθεί».

Αυτές οι τάσεις δεν προεξοφλούν αυτοδυναμία κάποιου κόμματος (δεν αποκλείεται βεβαίως) αλλά δείχνουν ότι όποιος από τους δύο βασικούς πολιτικούς πόλους κερδίσει θα μπορέσει να κυβερνήσει με συμμαχίες ή μη.

Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε ότι θα πρέπει να κινηθούν οι προεκλογικοί σχεδιασμοί των βασικών διεκδικητών της εξουσίας σε ότι αφορά την οικονομία και τα μηνύματα της αποφεύγοντας κινδυνολογικές προβλέψεις και παράλογα άλματα στις ερμηνείες τους.

Είναι γεγονός ότι μετά από κοντά δέκα χρόνια τεράστιων  θυσιών της ελληνικής κοινωνίας και ιδίως των πολλών βρισκόμαστε σήμερα σε θετικότερη κατάσταση.

Αυτό που απασχολεί «τους πολλούς» στη χώρα μας δεν είναι σε αυτή τη φάση το ποιος ευθύνεται περισσότερο αλλά με ποιόν θα καλυτερέψει η καθημερινότητά τους.

Γνωρίζουν οι πολίτες ότι για όλα αυτά τα χρόνια της δυστυχίας των πολλών ευθύνεται συνολικά το πολιτικό σύστημα και δεν προσφέρονται σε κανέναν ως «καθαρτήριο» αμαρτιών.

Έμπρακτη ελπίδα αναζητούν σε πολύ  συγκεκριμένα θέματα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους.

Τίμιες υποσχέσεις που θα μπορούν να υλοποιηθούν περιμένουν και που άμεσα θα μεταφραστούν ως στήριξη στο νοικοκυριό τους.

Τα άλλα, τα λόγια τα μεγάλα, τα αποστρέφονται.

Αλίμονο βεβαίως σε μια κοινωνία πού δεν παλεύει για μεγάλες ιδέες και οράματα.

Αλλά σε αυτή την περίοδο κάτι τέτοιο δεν μπορούν να το προσφέρουν οι πολιτικοί μας λόγω μη πρότερου έντιμου βίου.

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας