«Μεγάλη αναταραχή….»

Και επισήμως από την περ. Δευτέρα πλέον στην προεκλογική περίοδο και ήδη οι κομματικοί φορείς και ιδίως τα λεγόμενα κυβερνητικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ-Ν.Δ) κινούνται με γοργούς ρυθμούς σε επίπεδο επικεφαλής των, λίγο βραδύτερα βέβαια σε ότι αφορά την επίσημη γνωστοποίηση των προσώπων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια τους ιδίως στην Περιφέρεια.(Σήμερα ενδέχεται να έχουμε επίσημες ανακοινώσεις για την Αχαΐα αν και οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι έχουν ενημερωθεί  κατ’ιδίαν και περιμένουν το επίσημο εναρκτήριο λάκτισμα για να επισημοποιήσουν την κάθοδο τους. Ορισμένοι, οι πλέον οργανωτικοί είναι από καιρό έτοιμοι δεν αιφνιδιάστηκαν από την ξαφνική προκήρυξη των  εκλογών. Κάποιοι, προγραμματίζοντας με ορίζοντα Οκτωβρίου τρέχουν …) 

   

Η Αχαΐα φαίνεται ότι πλέον θα αποτελέσει πεδίο «συγκρούσεων κορυφής» σε βαθμό που δεν είχαμε δει στο παρελθόν. Ήδη έχει επισήμως γνωστοποιηθεί ότι Α.Τσίπρας, Κ. Μητσοτάκης και ο πρώην Πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου (ΚΙΝΑΛ) θα είναι υποψήφιοι στο νομό μας.

Μάλιστα μετά και την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αχαΐα Κλάους, με φόντο τα τείχη με τις πολεμίστρες  του ιστορικού οινοποιείου και την γνωστοποίηση από τον ίδιο της καθόδου του και στο νομό μας ως υποψηφίου Βουλευτή, στο πολιτικό λεξιλόγιο μπήκαν ορμητικά ορολογίες για «άλωση του κάστρου» μέχρι τώρα του ΣΥΡΙΖΑ, παλαιότερα του ΠΑΣΟΚ και των Παπανδρέου.

Γενικότερα στην περιοχή μας το κλίμα δείχνει να είναι «πολεμικό» μετά και τα πρόσφατα αποτελέσματα στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, με την έννοια της αλλαγής των δεδομένων για δεκαετίες συσχετισμών και του «ανοιχτού στίβου» για νέους διεκδικητές.

Άλλωστε η σημαντική επιτυχία του  Νεκτάριου Φαρμάκη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας «άνοιξε» την όρεξη ή ενίσχυσε τις φιλοδοξίες σε πολλούς ακόμη νεοεισερχόμενους στην πολιτική, που ελπίζουν σε ανατροπές και αλλαγές.

«Μεγάλη αναταραχή, θαυμάσια κατάσταση» λέει το δημοφιλές σε ορισμένους κύκλους σύνθημα του Μάο.  

Αν και αυτό δεν ευνοεί την οικονομία και την ανάπτυξη που θέλουν σταθερότητα και ασφάλεια τουλάχιστον για τους οπαδούς του αστικού μοντέλου, εντούτοις παραφράζοντας το σύνθημα της Πολιτιστικής Επανάστασης θα λέγαμε ότι μετά από μια δεκαετία της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και σε μια περίοδο ημι-μεταμνημονιακή,  αν η πολιτική αναταραχή ωθήσει τους ικανότερους στην πολιτική σκηνή, είναι καλοδεχούμενη.

Θα επιμείνουμε και για αυτήν την σύντομη προεκλογική περίοδο λοιπόν και για τις επιλογές για εκπροσώπους μας στο νέο κοινοβούλιο για «βόλι» στους ικανούς  

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας