Να κοιτάξουμε μπροστά

Από ορισμένους κύκλους, χωρίς ευτυχώς επιτυχία, επιχειρείται να διασπαρθεί ο φόβος από τις συνεχείς προκλήσεις  στο Αιγαίο και κυρίως στην Νοτιανατολική Μεσόγειο της Τουρκίας.

Τη διάθεση αυτών «των κύκλων του φόβου» ενισχύει και η προεκλογική περίοδος, κατά την οποία είναι ευκολότερη η απώλεια ψυχραιμίας στην πολιτική αντιπαράθεση, πόσο μάλλον όταν αυτή γίνεται σε ένα κλίμα πόλωσης.

Παρόλα αυτά θεωρούμε ότι τα κόμματα και ιδίως τα λεγόμενα κυβερνητικά δεν έχουν πέσει στην παγίδα να θέσουν προς εσωτερική κατανάλωση τόσο σοβαρές εθνικές εξελίξεις.

Μια τέτοιοι  τακτική είναι άλλωστε η μόνιμη συμπεριφορά δεκαετίες τώρα της  Τουρκίας, που διαρκώς επιχειρεί να εξάγει τα εσωτερικά της προβλήματα με εντάσεις πότε προς τα ανατολικά και πότε προς τα Δυτικά σύνορά της.

Θεωρούμε ότι η εικόνα αυτών των ημερών που τόσο ο Πρωθυπουργός όσο και ο Αρχηγός της  Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μεταφέρουν σε διεθνή φόρα από κοινού με την κυβέρνηση της  Κύπρου τις αντιδράσεις προς την Τουρκική επιθετικότητα  είναι θετική και πρέπει να συνεχιστεί.

Η έως τώρα ανταπόκριση των εταίρων μας στη Ε.Ε είναι προς την θετική κατεύθυνση, κάτι που αναμένεται να ενισχυθεί με την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής σήμερα στις Βρυξέλες.

Η Ελλάδα με όποια κυβέρνηση θα προκύψει τις 7 Ιουλίου οφείλει να είναι σε ετοιμότητα παντού έναντι της επιθετικότητας της Τουρκίας χωρίς φόβο και βεβιασμένες ενέργειες, ταυτόχρονα όμως επιβάλλεται, παρά τις πολεμικές ιαχές στα περίχωρα, εμείς να βάζουμε μπροστά την Ελλάδα «ως ασφαλή χώρα» για την οποία δεν φοβούνται όλο και περισσότεροι ξένοι ταξιδιώτες να επισκεφθούν.

Οι κρατήσεις και για την φετινή τουριστική δείχνουν εντυπωσιακή να πηγαίνουν καλά και οφείλουμε να  περιφρουρήσουμε την θετική προοπτική τους.

Ως  χώρα ας αφήσουμε στους έχοντες την ευθύνη της άμυνάς της να κάνουν τη δουλειά τους (και αυτοί βεβαίως και ιδίως η πολιτική ηγεσία να το κάνουν με ψυχραιμία χωρίς κραυγές και παρεξηγήσιμες δηλώσεις)  και οι υπόλοιποι ας εστιασουμε στα μηνύματα ανάπτυξης και ως απάντηση στην πολιτική έντασης των γειτόνων μας.

Όπως έχουμε ξαναγράψει εδώ δεν υποτιμάμε τους κινδύνους, κοιτάμε όμως  μπροστά, απομονώνοντας και όλους όσους τρέφονται από τον φόβο και ωφελούνται από τον πανικό.

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας