"Κλείδωσαν" τα 12 Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου - Ικανοποίηση από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου

open mall

Ανοίγει ο δρόμος για την δημιουργία Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου στην Πάτρα και σε αρκετές πόλεις της Πελοποννήσου, καθώς αναρτήθηκε από την υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο οριστικός πίνακας των αξιολογημένων προτάσεων για το πρόγραμμα.

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης Γεώργιος Βαγενάς εξέφρασε την ικανοποίηση και την ιδιαίτερη χαρά του εμπορικού κόσμου για την ένταξη των προτάσεων δώδεκα δήμων σε συνεργασία με τους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους, οι οποίοι ανήκουν στην δύναμη της Ομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν οι προτάσεις που είχαν υποβάλλει ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών, ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης, ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπάκτου «Ο Ερμής», ο Εμπορικός - Επαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Λεωνιδίου «Νέα Εποχή», ο Εμπορικός Σύλλογος Ήλιδας, ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσσήνης «Ο Ερμής», ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας «Η Πρόοδος», η Ένωση Εμπόρων & Επαγγελματοβιοτεχνών Λουτρακίου, ο Εμπορικός Σύλλογος Ζακύνθου, ο Εμπορικός Σύλλογος Κορίνθου, ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι. Π. Μεσολογγίου και ο Εμπορικός Σύλλογος Βάρδας. Μάλιστα πολλοί από αυτούς, στον οριστικό πίνακα των αξιολογημένων προτάσεων κατατάχθηκαν στις υψηλότερες θέσεις πανελλαδικά και τα μέλη του Δ.Σ. τους συγχαίρουν για την ευόδωση των προσπαθειών τους.

«Η ένταξη στο πρόγραμμα αυτό είναι μια σημαντική εξέλιξη, καθώς οι προσδοκώμενοι πόροι θα επιτρέψουν την ανάπλαση των εμπορικών κέντρων και την αναβάθμιση της τοπικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Μέσω της υλοποίησης του προγράμματος θα αλλάξει ριζικά η αρχιτεκτονική όψη των κέντρων των πόλεων, θα ενισχυθεί σημαντικά η τοπική οικονομία και θα δοθεί οικονομική ανάσα στους επαγγελματίες των περιοχών. Η Ομοσπονδία μας θα είναι πάντα αρωγός σε κάθε προσπάθεια που θα φέρει ανάπτυξη και θα συμβάλλει στη δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ταυτότητας σε κάθε πόλη», ανέφερε σε δήλωσή του  ο κ. Βαγενάς.

Τέλος, αναφέρουν για όσα μέλη μας δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα αυτό, ευελπιστούν να προκηρυχθεί εκ νέου πρόγραμμα ώστε να μπορέσουν να επωφεληθούν και να το εκμεταλλευτούν για να κινηθεί επιτέλους η πολύπαθη αγορά.

Λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση

Η ένταξη στο πρόγραμμα με προϋπολογισμό 1,8 εκατ. ευρώ προβλέπει σειρά παρεμβάσεων με στόχο την λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της επιλεγμένης περιοχής (Ρήγα Φεραίου, Μαιζώνος και Κορίνθου από Αράτου έως Καρόλου και Κωνσταντινουπόλεως συμπεριλαμβανομένης της πλατείας Αγίας Σοφίας). Επίσης, θα γίνουν δράσεις στις 133 συμμετέχουσες τοπικές επιχειρήσεις για τον εκσυγχρονισμό, την προβολή και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους έναντι των πολυεθνικών αλυσίδων. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται αναβάθμιση πεζοδρομίων και οδοφωτισμού, ανάδειξη κτιρίων ιδιαίτερης πολιτιστικής αξίας, συστήματα έξυπνης πόλης  (ηλιακά παγκάκια, WiFi spots, έξυπνες διαβάσεις πεζών, σύστημα διαχείρισης θέσεων στάθμευσης) και ημιυπόγειους κάδους ανακυκλώσιμων υλικών.

Για τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις προβλέπονται :

  • Παρεμβάσεις εκσυγχρονισμού και βελτίωσης των προσόψεών τους που ταυτόχρονα θα σηματοδοτούν την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα με ειδικό φωτισμό, πινακίδες led και ανθοστήλες που θα δημιουργούν ένα ευχάριστο μικροκλίμα και οπτικό αποτέλεσμα.
  • Ηλεκτρονική πλατφόρμα προβολής των επιχειρήσεων με σύστημα επιβράβευσης πελατών (loyalty). Σε αυτήν την πλατφόρμα επιθυμούμε να εντάξουμε και τις επιχειρήσεις του 1ου πιλοτικού Open Mall καθώς  και μελλοντικά όσες τοπικές επιχειρήσεις το επιθυμούν.
  • Προωθητικές δράσεις με πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και προβολή σε τοπικά ηλεκτρονικά μέσα.

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας