Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών συμμετέχει στο πρόγραμμα HySchools Erasmus +

patras science park

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος HySchoolsErasmus + το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών  συμμετέχει ουσιαστικά και ενεργά! 

Το HySchools επιδιώκει να προσφέρει μια βαθμιαία αλλαγή στην εκπαίδευση σχετικά με το θέμα, καθοδηγούμενη από τους πανεπιστημιακούς εταίρους και υποστηριζόμενη από όλους τους εταίρους για να εξασφαλίσει τον μέγιστο αντίκτυπο στην εκπαίδευση και τη βιομηχανία.

Απαιτείται πρόγραμμα πρακτικών εκπαιδευτικών πόρων για φοιτητές, τμήματα κατάρτισης εκπαιδευτικών και καθηγητές σχολείων. Επιπλέον, λόγω της νέας φύσης της τεχνολογίας, είναι σημαντικό να εμπλέκεται και να είναι καλά εξοπλισμένη η βιομηχανία με τις σωστές πληροφορίες, πόρους για να αλληλοεπιδράσει με τα σχολεία. Η σύμπραξη HySchools με 4 πανεπιστήμια και 4 ευρύτερους εταίρους είναι σε θέση να αναλάβει την πρωτοβουλία αυτής της υποστήριξης. Ο συνδυασμός υποστήριξης, πόρων για τα σχολεία μέσω δραστηριοτήτων σχετικών με την κατάρτιση των εκπαιδευτικών και της εργασίας με τη βιομηχανία θα συμβάλει στην οικοδόμηση μιας οικονομίας υδρογόνου σε ένα σύνολο ικανοτήτων σε τοπικό επίπεδο, συμβάλλοντας παράλληλα στη μείωση των ανισοτήτων σε επίπεδο ΕΕ. Σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα από τις κοινές μας δράσεις με τους εταίρους.

Γενικά για το Υδρογόνο

Το Υδρογόνο, είναι το πλέον άφθονο στοιχείο στο Σύμπαν. Το υψηλότερο ενεργειακό περιεχόμενο ανά μονάδα βάρους από οποιοδήποτε άλλο γνωστό καύσιμο, KJ/Kg. Περίπου 3 φορές μεγαλύτερο από αυτό της βενζίνης.Κάνει καθαρή καύση. Όταν καίγεται με το οξυγόνο παράγει μόνο νερό και θερμότητα. Σε συνδυασμό με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (Ηλιακή, ανεμογεννήτριες,γεωθερμία κτλ.) μπορούμε να πάρουμε την απαραίτητη ενέργεια για την ηλεκτρόλυση, Οικολογικό καύσιμο.Είναι το ίδιο ακίνδυνο με τη βενζίνη, το diesel ή το φυσικό αέριο. Λιγότερο εύφλεκτο απουσία αέρα. Μπορεί να συμβάλλει στη μείωση του ρυθμού κατανάλωσης των ορυκτών καυσίμων. Υπάρχουν πολλές μέθοδοι παρασκευής υδρογόνου (Ηλεκτρόλυση νερού, μετατροπή Μεθανίου του φυσικού αερίου, κ.α.). Η τεχνολογία του υδρογόνου βρίσκεται σε νηπιακό στάδιο στη χώρα μας. Πρώτο ζήτημα η παραγωγή. Ο εύκολος τρόπος είναι η ηλεκτρόλυση. Η χρήση ηλεκτρισμού για την παραγωγή υδρογόνου είναι εύκολη, μέσα στην αυλή ή το γκαράζ μας, αλλά ας μην ξεχνάμε πως ο ηλεκτρισμός αυτός πρέπει να παραχθεί (και να πληρωθεί!). Η ενέργεια μπορεί να προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, δηλ. μακριά από τις πετρελαιοπηγές και που δεν παράγουν ρύπους. Αυτή φαίνεται η πλέον συμφέρουσα επιλογή. Υδρογόνο μπορεί να παραχθεί και από το φυσικό αέριο, που δεν ρυπαίνει όσο τα στερεά και υγρά καύσιμα, ενώ εκλύει λίγα αέρια θερμοκηπίου. Το φυσικό αέριο μπορεί να γίνει άμεσο υποκατάστατο για τα υγρά καύσιμα, αρκεί να θυμόμαστε πώς και αυτό κάποτε θα εξαντληθεί και πως η τιμή του υπόκειται σε αυξομειώσεις.

 

Last modified on Tuesday, 02/07/2019

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας