Νέες επενδύσεις για Φαρμακευτική Κάνναβη στη Δυτική Ελλάδα

cannabis

Iσχυρό είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον και στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, για την καλλιέργεια και επεξεργασία φαρμακευτικής και βιομηχανικής κάνναβης, με σκοπό την παραγωγή σχετικών προϊόντων.

Πανελλαδικά έχουν κατατεθεί στη γενική γραμματεία Βιομηχανίας από τις αρχές του χρόνου, 30 επενδυτικές προτάσεις με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές να προέρχονται εκτός από την Ελλάδα, από Ισραήλ, Καναδά, Σαουδική Αραβία, Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία και Ρωσία.

Όσον αφορά στην Δυτική Ελλάδα, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, δημοσιεύθηκαν στη «Διαύγεια» δύο υπουργικές αποφάσεις για καλλιέργεια, επεξεργασία, μεταποίηση και παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας και στον Δήμο Μεσολογγίου.

Συγκεκριμένα, η Α.Ε. «NINETY NINE PER CENT DEVELOPMENT» έλαβε έγκριση για την υλοποίηση επένδυσης, σε ενιαία περίκλειστη έκταση 39 στρεμμάτων, που βρίσκεται στη ΝΕΟ Πατρών - Πύργου, στη θέση Γομοστό Καραιϊκων, του δήμου Δυτικής Αχαΐας.

Η επένδυση είναι ύψους άνω των 4 εκατ. ευρώ και αφορά στην καλλιέργεια, επεξεργασία, μεταποίηση και παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης. Η καλλιέργεια θα γίνεται σε θερμοκήπια έκτασης 10 στρεμμάτων και η μονάδα θα παράγει τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης, κατόπιν απόκτησης από τον Ε.Ο.Φ. άδειας δυνατότητας παραγωγής.

Στο Δήμο Μεσολογγίου και στην θέση «Κούνδουρος» Αιτωλικού, έλαβε έγκριση με υπουργική απόφαση και η επένδυση της εταιρείας «K.B. ENERGY Ε.Π.Ε.» για την ανάπτυξη μονάδας καλλιέργειας, επεξεργασίας, μεταποίησης και παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, σε αγροτεμάχιο έκτασης 16 στρεμμάτων.

Η επένδυση ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ και η παραγωγή θα γίνεται σε θερμοκήπια έκτασης 10 στρεμμάτων. Η επεξεργασία της φαρμακευτικής κάνναβης, θα γίνεται σε κλειστό χώρο, όπου θα υπάρχει μονάδα ξήρανσης και παραγωγής.

Πανελλαδικά, το συνολικό ύψος των επενδύσεων υπερβαίνουν τα 350 εκατ. ευρώ, οδηγώντας στη δημιουργία 1.436 νέων θέσεων εργασίας, γεγονός το οποίο, όπως σχολιάζουν άνθρωποι της αγοράς, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε διεθνές κέντρο παραγωγής και μεταποίησης φαρμακευτικής και βιομηχανικής κάνναβης.

Ξεκινούν έλεγχοι

Στο μεταξύ αρχίζουν οι έλεγχοι από τη γενική γραμματεία Βιομηχανίας, στις εταιρείες που δόθηκε άδεια δραστηριοποίησης στην καλλιέργεια, επεξεργασία, μεταποίηση και παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Οι έλεγχοι αφορούν στη διαπίστωση της καταλληλότητας του χώρου, όπου αυτός προϋπάρχει, των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή της υπό εγκατάσταση μονάδας, καθώς και της τήρησης ή μη των όρων της ενιαίας έγκρισης εγκατάστασης της μονάδας.

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις:

  • Συγκροτήθηκε όργανο ελέγχου από το υπουργείο Οικονομίας για τον έλεγχο της εγκατάστασης της μονάδας της εταιρείας «NINETY NINE PER CENT DEVELOPMENT AΝΩΝΥΜΗ EΤΑΙΡΕΙΑ», εντός ενιαίας περίκλειστης έκτασης 39.103,75 τ.μ που βρίσκεται στη Ν.Ε.Ο. Πατρών Πύργου στη θέση Γομοστό, Καραιϊκων, του Δήμου Δυτικής Αχαΐας.
  • Συγκρότηση οργάνου ελέγχου για τον έλεγχο της εγκατάστασης της μονάδας της «GREEN LEAF MEDICAL - ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», εντός ενιαίας έκτασης 38,203 στρεμμάτων που βρίσκεται στο αγρόκτημα Μανδρών, αγροτεμάχια 84, 85 και 86, της Δημοτικής Ενότητας Γαλλικού, του Δήμου Κιλκίς.
  • Συγκρότηση οργάνου ελέγχου για τον έλεγχο της εγκατάστασης της μονάδας της εταιρείας «AEGEAN PHARMACEUTICAL CANNABIS PRODUCTION- Ι.Κ.Ε.» εντός ενιαίας έκτασης 16,74055 στρεμμάτων, που βρίσκεται στο 13ο χλμ, Εθνικής Οδού Σπάρτης-Γυθείου, Δήμου Σπάρτης.
  • Συγκρότηση οργάνου ελέγχου για τον έλεγχο της εγκατάστασης της μονάδας της εταιρείας «K.B ENERGY Ε.Π.Ε. - ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΣΗ», εντός ενιαίας έκτασης 16,0882 στρεμμάτων, αγροτεμάχιο που βρίσκεται στη Θέση «ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ», Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου, Δημοτικής Ενότητας Αιτωλικού.

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας