Ακύρωση μέχρι… νεωτέρας

Ακύρωση μέχρι… νεωτέρας

Το θέμα της Νομικής Σχολής στην Πάτρα, παρά την κατηγορηματική άρνηση του υπουργείου Παιδείας με τη σύμφωνη γνώμη του Πρωθυπουργού δεν έχει κλείσει για την  πόλη.

Αυτό έγινε φανερό τόσο κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την περασμένη Τετάρτη όσο και από τις δηλώσεις εκπροσώπων φορέων της πόλης. 

Πολύ ενδιαφέρουσα αναμενόταν να είναι η εκδήλωση που διοργάνωσε αργά  το απόγευμα χθες ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών, που μπορεί να λειτουργήσει στην κατεύθυνση μιας ποιο ρεαλιστικής προσέγγισης  του θέματος από όλες τις πλευρές.

Θεωρούμε σε αυτήν την κατεύθυνση είναι θετική και η θέση του νεοεκλεγέντος Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριου Φαρμάκη που δημοσιεύουμε ολόκληρη στη σελίδα 14 και αξίζει να προσεχθεί από όλους.

Ειδικότερα θα πρέπει στη νέα φάση  που κατά τη γνώμη μας έχει τεθεί το θέμα  που κατά τη γνώμη μας μπορεί να χαρακτηριστεί με τη φράση «ακύρωση μέχρι νεωτέρας» χρειάζεται ολική επανεκκίνηση της προσέγγισης της διεκδίκησης πρωτίστως  από την πλευρά του Πανεπιστημίου Πατρών.

Θεωρούμε ότι η διαχρονική αντιμετώπιση του  θέματος της ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής (ξεκίνησε με άρνηση της Συγκλήτου το 2002) και κατέληξε με βεβιασμένες, λειψά τεκμηριωμένες κινήσεις  και κυρίως στα πλαίσια ενός συμψηφισμού με τη συγχώνευση τοΥ πρωην ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος.

Με τα ένα δεδομένα που έχουν προκύψει θεωρούμε ότι το Πανεπιστήμιο ορίζοντας μια αξιόπιστη «επιτροπή σοφών» που θα συγκροτήσει μια πολύπλευρα τεκμηριωμένη πρόταση μπορεί χωρίς πίεση χρόνου να επανέλθει.(χωρίς βεβαίως θέσεις που εξηγούν ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών  πρέπει να βγάζει δικούς του δικηγόρους επειδή ως  «campus 2500 στρεμμάτων, με ελαιώνα 2400 ριζών…έχει  επιτακτική ανάγκη πλέον τη διαχείριση της κυκλικής οικονομίας από εξειδικευμένους νομικούς»)

Για μια τέτοια πρόταση ο «Σ.Ε» έχει επανειλημμένα διατυπώσει τη θέση του για μια σύγχρονη εξωστρεφή Νομική και σε κατάλληλο χρόνο θα συμβάλλει και ενεργητικά στην υπόθεση αυτή.

Σε κάθε περίπτωση όμως οφείλουμε να τονίσουμε ότι το αίτημα για ιδρυση Νομικής στην Πάτρα δεν μπορεί να έχει μεγαλύτερη προτεραιότητα από το πάγιο αίτημα για ουσιαστική στήριξη της λειτουργίας και των υποδομών των υπαρχόντων σχολών του Πανεπιστημίου.

Αν είναι μια νέα σχολή να αποδυναμώσει (λόγω εξάντλησης πόρων) τα ήδη υπάρχοντα τμήματα, ας περιμένει τη σειρά της.  

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας