Λευτέρης Αυγενάκης - Υφ. Αθλητισμού : Διοργάνωση με πολλαπλά οφέλη για την Πάτρα & τη χώρα οι Μεσογειακοί Αγώνες

lefteris aygenakis

Δύο μεγάλα αθλητικά γεγονότα φιλοξενεί η Πάτρα στην «καρδιά» του καλοκαιριού, αξιοποιώντας τις υποδομές που διαθέτει και προσδοκώντας σε αναγνωρισιμότητα και πολλαπλά οφέλη.

Πρόκειται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ανδρών - Γυναικών, τη σημαντικότερη όσο και παλαιότερη αθλητική διοργάνωση στην Ελλάδα, που φιλοξενείται για 6η συνεχή χρονιά στην Πάτρα, αύριο και μεθαύριο στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, όπου κορυφαίοι αθλητές θα προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα...

Έναν μήνα αργότερα, στις 25 Αυγούστου και έως τις 31 Αυγούστου, η Πάτρα θα φιλοξενήσει τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες με την συμμετοχή 26 χωρών (αριθμός ρεκόρ) στην πόλη μας και αναμένονται αρκετοί επισκέπτες.

"Είναι προτεραιότητά μας να γίνουν με επιτυχία οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες. Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός με συμμετοχή 26 χωρών και 1.350 αθλητών με 11 παραθαλάσσια και θαλάσσια αθλήματα. Εκτιμάται ότι περίπου 3.000 επισκέπτες θα ταξιδεύψουν στην πόλη για αυτήν την διοργάνωση, ενώ τα οφέλη θα είναι πολλαπλά για την Πάτρα και για τη χώρα» ανέφερε σε χθεσινές δηλώσεις του στο Σκάι Πάτρας ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο ίδιος θα βρεθεί την Κυριακή στην Πάτρα, θα παρακολουθήσει τους αγώνες στίβου και παράλληλα θα έχει επαφές με την Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών.

Ο Υφ. Αθλητισμού επεσήμανε «τις σημαντικές καθυστερήσεις και εκκρεμότητες», ωστόσο εμφανίζεται αισιόδοξος και χαρούμενος που με την Οργανωτική Επιτροπή.

Οσον αφορά στα οφέλη της πόλης, τονίζει πως θα είναι πολλά σε επίπεδο τουριστικό και προβολής, άρα και οικονομικό, αλλά και σε επίπεδο γέννησης νέων αθλητών, που θα ασχοληθούν με τα αθλήματα.

Αλλά και οι τοπικοί φορείς θεωρούν ως μοναδική ευκαιρία που η τοπική κοινωνία δεν πρέπει να αφήσει να πάει χαμένη...

dimos siskepsi paraktioiΣύσκεψη προετοιμασίας φορέων χθες στο Δημαρχείο

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής έγινε χθες το πρωί στο Δημαρχείο, σύσκεψη με τους φορείς και τις Αρχές της Πάτρας με στόχο την καλύτερη διεξαγωγή των ΙΙ Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων στην πόλη, με ημερομηνία έναρξης την 25η Αυγούστου και λήξη την 31η Αυγούστου.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης κάλεσε όλους τους παριστάμενους να προετοιμαστούν συμβάλλοντας στην εικόνα και τη λειτουργία της πόλης για να υποδεχτούμε τους αθλητές και τους επισκέπτες.

Σημείωσε, επίσης, πως το μεγαλύτερο θέμα που δεν λύθηκε για την Πάτρα, με τους Παράκτιους Αγώνες, είναι το θέμα του Κολυμβητήριου στην Αγυιά και των γύρω από αυτό χώρων που παραμένουν στην ίδια άθλια κατάσταση και όπως είπε, θα συνεχίσουμε να το διεκδικήσουμε από την σημερινή κυβέρνηση.

Τόνισε, πως ο Δήμος θα ρίξει το βάρος στην εικόνα της πόλης και συγκεκριμένα με τις επισκευές των παραλιακών οδών, ενώ ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς έκανε αναφορά σε σημεία που πρέπει να δοθεί σημασία με προτεραιότητα.

Στην σύσκεψη παρόντες ήταν επίσης ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας και εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Αγώνων 2019, του ΟΛΠΑ, της Αστυνομικής Διεύθυνσης, της Τροχαίας, του Λιμεναρχείου, της Πυροσβεστικής, της 6ης ΔΥΠΕ, της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πάτρας, της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών –Βιοτεχνικών– Εμπορικών Σωματείων Αχαΐας, του ΕΚΑΒ, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης & Αναψυχής Ν. Αχαΐας, του ΟΣΕ, του ΠΕΑΚ.

Last modified on Friday, 26/07/2019

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας