Αρχαιολογικό Μουσείο: 109.000 επισκέπτες σε μια 5ετία!

arxaiologiko mouseio 10xronia

Με στόχο την περαιτέρω ανάδειξη της αξίας του Αρχαιολογικού Μουσείου της Πάτρας, το οποίο θεωρείται από τα καλύτερα παγκοσμίως, ανοίγεται η δεύτερη δεκαετία ζωής του. Ηδη, η επισκεψιμότητα τα τελευταία 5 χρόνια έχουν συνολικά ανέρχεται σε 109.000 άτομα και στόχος για τα επόμενα χρόνια είναι μέσα από πληθώρα εκδηλώσεων να αυξηθεί κατακόρυφα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, η επισκεψιμότητα το 2015 κυμάνθηκε στις 19.246, το 2016 αυξήθηκε σε 20.178, το 2017 παρατηρήθηκε περαιτέρω άνοδο με 25.640 προσελεύσεις. Τον μεγαλύτερο όμως αριθμό επισκέψεων κατέγραψε το 2018 και μέχρι τα μέσα του έτους που διανύουμε ανέρχονται σε 17.641.

Τα παραπάνω στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα με αφορμή τον εορτασμό της συμπλήρωσης δέκα ετών από τα λαμπρά εγκαίνια ενός κτιρίου που κοσμεί την Πάτρα, αφενός μεν διότι στεγάζει τον πολιτισμό μας αφετέρου δε διότι έχει μια εξαιρετική αρχιτεκτονική που το καθιστά σημείο αναφοράς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο τα μέλη του Σωματείου «Οι Φίλοι του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών» χαιρετίζοντας την 10 η επέτειο από τα εγκαίνια του, σε ανακοίνωσή του τονίζεται πως από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του σωματείου, το Φεβρουάριο 2006 και μέχρι σήμερα στέκεται ηθικά και υλικά δίπλα τόσο στο Νέο Μουσείο όσο και στην Εφορία Αρχαιοτήτων Αχαΐας, για να στηρίξει αυτόν τον πολύτιμο πολιτιστικό θησαυρό της πόλης μας.

«Η ανιδιοτελής οικονομική συνδρομή του σωματείου μας, ιδιαίτερα δε κατά τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του μουσείου όταν υπήρχαν πολλά και σοβαρά προβλήματα που το έθεταν σε λειτουργικό κίνδυνο, είναι ιδιαιτέρως γνωστή και αδιαμφισβήτητη. Και από τότε έως σήμερα στεκόμαστε πάντοτε αρωγοί στην προϊστάμενη αρχή του Μουσείου, την Εφορία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και με κάθε τρόπο συμβάλλουμε στην εξωστρέφεια και την καλύτερη προβολή του Μουσείου μας, κινούμενοι πάντοτε στα πλαίσια των δυνατοτήτων μας και του καταστατικού μας σκοπού.

Με ιδιαίτερα επιτυχημένες και συχνές εκδηλώσεις πολιτισμού που διοργανώνουμε, συμβάλλουμε τα μέγιστα τόσο στην ανάδειξη του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών όσο και στην επισκεψιμότητά του.

Έχουμε παρακολουθήσει τη δημιουργία του Νέου Αρχαιολογικού μας μουσείου από τη θεμελίωσή του, που έγινε από τον τότε υφυπουργό πολιτισμού κ. Πέτρο Τατούλη, και για όλη τη διάρκεια των εργασιών , συνέπεια των οποίων ήταν το άψυχο κέλυφος να μετατραπεί σε κυψέλη πολιτισμού υπό την καθοδήγηση των προέδρων της επιστημονικής επιτροπής, κυρίων Λάζαρου Κολώνα και Νίκου Μουρτζα και των προϊσταμένων της εφορίας αρχαιοτήτων Μιχάλη πετρόπουλου, Ζωής Ασημακοπούλου, Μαρίας Σταυροπούλου – Γάτση, Ερωφίλης Κόλλια και της νυν προϊσταμένης Αναστασίας Κουμούση, με τους οποίους υπήρχε και υπάρχει αγαστή συνεργασία. Με την ίδια αγάπη θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας πειθαρχημένοι στις αρχές του καταστατικού μας και στα χρόνια που θα ‘ρθουν», τονίζει ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νίκος Δούρος και ο γενικός γραμματέας Χρήστος Μούλιας.

Τέλος, να αναφερθεί πως οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν στις 11 προχθές το πρωί και ολοκληρώθηκαν στις 11 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο στους εκθεσιακούς χώρους της μόνιμης συλλογής του ενώ φιλοξενήθηκαν ενδιαφέρουσες παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Last modified on Friday, 26/07/2019

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας