Λευτέρης Αυγενάκης Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού : «Είναι μονόδρομος να τα καταφέρουμε»

siskepsi mesogeiakon

«Είναι μονόδρομος να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε» τόνισε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, κατά τη διάρκεια πανηγυρικής σύσκεψης με τη νέα Οργανωτική Επιτροπή των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019, που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής 28 Ιουλίου.

Ο κ. Αυγενάκης επεσήμανε ότι η νέα Κυβέρνηση επιθυμεί την επιτυχία της διοργάνωσης με απόλυτο σεβασμό και στο τελευταίο ευρώ που θα βγει από το ταμείο της Οργανωτικής Επιτροπής των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019.

Από τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής ζήτησε να δώσουν έμφαση στην προβολή του γεγονότος και να σταλεί καθαρό και δυνατό το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η επιτυχία του είναι υπόθεση όλων των εμπλεκομένων.

«Θα μπορούσαν να είχαν γίνει πολλά. Όμως, τώρα είμαστε ένα μήνα από του Αγώνες και πρέπει να πετύχουμε» πρόσθεσε ο κ. Αυγενάκης.

Ο νέος Πρόεδρος της Ο.Ε. των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019 Νίκος Παπαδημάτος, επεσήμανε ότι θα υπάρξει απόλυτος έλεγχος δαπανών και για άλλη μια φορά ζήτησε τη συμμετοχή όλων για να κερδίσει η Πόλη το στοίχημα της διοργάνωσης που ανέλαβε.

Ο κ. Παπαδημάτος δήλωσε ότι θα ελεγχθούν όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα και όσα θα γίνουν μέχρι το τέλος της διοργάνωσης των Αγώνων.

Ο αντιπρόεδρος της ΟΕ Θεόδωρος Δούρος τόνισε ότι θα γίνει διάχυση της διοργάνωσης σ’ όλη τη Δυτική Ελλάδα και ανέφερε ως παράδειγμα τη διοργάνωση του θαλάσσιου σκι στο Αγρίνιο και ένας μέρος των διανυκτερεύσεων σε καταλύματα εκτός Αχαΐας.

Ο project manager και μέλος της Ο.Ε., Ηλίας Δαλαίνας, αναφέρθηκε σε ζητήματα που αφορούν στην προετοιμασία των Αγώνων και αναφέρθηκε στα υλικά και άυλα οφέλη που θα αποκομίσει η διοργανώτρια Πόλη. Επίσης, τόνισε ότι στο οργανωτικό σκέλος το ανθρώπινο δυναμικό είναι απόλυτα έτοιμο να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων Πάτρα 2019.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης  ζήτησε να μείνουν απτά οφέλη που θα αποκομίσει η διοργανώτρια πόλη από τους Αγώνες, φέρνοντας εκ νέου στο τραπέζι το αίτημα ανακατασκευής του παλιού κολυμβητηρίου της Αγυιάς καθώς επίσης ενίσχυσης των αθλητικών υποδομών της περιοχής μας.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν και ο νέος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης και οι βουλευτές Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσωνας Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου.

Yφ. Αθλητισμού: «Υπάρχουν προβλήματα, αλλά οι αγώνες θα γίνουν»

«Υπάρχουν προβλήματα, αλλά οι παράκτιοι μεσογειακοί αγώνες θα γίνουν και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο προκειμένου να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα», παραδέχθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του για το τελικό αποτέλεσμα. Παράλληλα, διαμήνυσε προς όλους ότι «θα ελεγχθεί και το τελευταίο ευρώ» τονίζοντας πως αποτελεί βούληση του Πρωθυπουργού να πετύχει η διοργάνωση.

Ο νέος πρόεδρος της Ο.Ε. Νίκος Παπαδημάτος δήλωσε από την πλευρά του: «Αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να γίνουν οι παράκτιοι Μεσογειακοί αγώνες και θα τα δούμε όλα. Να είναι σίγουροι πως δεν θα αφήσω τίποτα να θαφτεί κάτω από το χαλί, αλλά αυτή τη στιγμή προέχει να φουλάρουμε για τους αγώνες».

Έπιασε δουλειά η νέα Οργανωτική Επιτροπή

Σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών από τον διορισμό της και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών Αγώνων πραγματοποίησε προχθές την πρώτη της συνεδρίαση, ενώ σήμερα θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να φέρει σε πέρας μια σειρά από θέματα που εκκρεμούν.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Παπαδημάτος απευθυνόμενος στα υπόλοιπα μέλη, τους κάλεσε να δουλέψουν όλοι σκληρά και έστειλε αισιόδοξο μήνυμα ενόψει της διεξαγωγής των Αγώνων, λέγοντας: «Αυτό που προέχει είναι να έχουμε επιτυχημένους Αγώνες και προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να εργαστούμε. Θα κάνουμε τα πάντα να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας και θα τη φέρουμε με επιτυχία».

Επίσης, εξετάστηκαν και προχώρησαν θέματα που αναμένεται να επιταχύνουν την προετοιμασία των Μεσογειακών Αγώνων.  

Η σύνθεση της Ο.Ε. που είναι 13μελής και αναλαμβάνει και επισήμως τα καθήκοντά της μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ έχει ως εξής: Πρόεδρος: Παπαδημάτος Νικόλαος, Αντιπρόεδρος: Δούρος Θεόδωρος, Γενικός Γραμματέας: Ρόδης Γεώργιος, Μέλη: Μαζαράκης Ανδρέας, Ζησιμάτος Γεώργιος, Ασημακόπουλος Αριστείδης, Δαλαϊνας Ηλίας, Κουρέτας Μιχαήλ, Πετρόπουλος Παναγιώτης, Καρπέτας Κωνσταντίνος, Καραμπέτσος Γεώργιος, Πιστιόλας Κωνσταντίνος και Γεωργόπουλος Κωνσταντίνος.

Σε εξέλιξη τα έργα

«Τρέχουν» να προλάβουν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής τα έργα κατασκευής των εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν τα 11 αθλήματα.

Στο Νότιο Πάρκο και συγκεκριμένα εκατέρωθεν των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Ομίλου Πατρών (Ν.Ο.Π.),  μετά την περίφραξη του χώρου που έγινε χθες, σήμερα ξεκίνησε η οριοθέτηση του χώρου που θα τοποθετηθούν τα γήπεδα και επίσης, ξεκίνησε η τοποθέτηση της πρώτης ποσότητας άμμου, κάτι που θα κορυφωθεί τη Δευτέρα το πρωί, όταν και αναμένεται η τοποθέτηση της κύριας ποσότητας της άμμου. Τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς με στόχο να είναι όλα έτοιμα, όχι μόνο στις 25 Αυγούστου για την έναρξη των Αγώνων, αλλά και στις 9 και 10 Αυγούστου, όταν θα διεξαχθεί ως test event το Final Four του πανελληνίου πρωταθλήματος Beach Handball.

Στο χώρο του Νοτίου Πάρκου, εκατέρωθεν του Ν.Ο.Π., κατασκευάζεται η εγκατάσταση «Αρτεμις», στην οποία θα διεξαχθούν τα αθλήματα της άμμου. Τα αθλήματα του νερού θα διεξαχθούν στην πλαζ  της Αγυιάς , στην εγκατάσταση «Ήρα», όπου και εκεί βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου. Το ίδιο και στο κολυμβητήριο «Α.Πεπανός», όπου θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα πισίνας της τεχνικής κολύμβησης.

Κλείνει το παρκινγκ του ΝΟΠ

Για τις ανάγκες των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν στην Πάτρα από τις 25 έως τις 31 Αυγούστου, από την περ. Κυριακή δεν είναι διαθέσιμο το παρκινγκ νοτίως του ΝΟΠ (Παρκινγκ νταλικών) και σταδιακά θα κλείσουν, μέχρι το τέλος των Αγώνων, για τους οδηγούς, και οι άλλοι χώροι παρκινγκ στο λιμάνι (παρκινγκ «Γ. Καλεντζώτης», κλπ).

Παρακαλούνται οι οδηγοί να εξυπηρετούνται περιφερειακά. Ο Δήμος θα ενημερώσει τους δημότες για τα ζητήματα κυκλοφοριακού και στάθμευσης κατά την διάρκεια των Αγώνων, με νεώτερη ανακοίνωσή του.

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας