Η επόμενη ημέρα των Αγώνων

Ολοκληρώνονται αύριο οι II Μεσογειακοί  Παράκτιοι  Αγώνες που επί μία εβδομάδα έφεραν στο επίκεντρο του εθνικού και διεθνούς αθλητικού ενδιαφέροντος την Πάτρα και τη χώρα μας.

Η αθλητική αποτίμηση των αγώνων είναι άλλης στήλης ζήτημα και θα γίνει από εμάς εγκαίρως.

Η συνολικότερη αποτίμηση αυτής της σχεδόν δίχρονης περιπέτειας που ολοκληρώνεται αύριο είναι πλέον το βασικό ζητούμενο, που από Δευτέρα θα πρέπει να τεθεί στο δημόσιο διάλογο.

Είναι κάτι που άλλωστε έχει τεθεί ως προτεραιότητα από την νέα Οργανωτική Επιτροπή και τον Προέδρό της, κάτι που όλα δείχνουν ότι θα έχει τη σοβαρή  συνέχεια που απαιτείται.

Η βασική θέση του Πρόεδρου της Επιτροπής Νίκου Παπαδημάτου  «πρώτα καλοί αγώνες και μετά όλα τα άλλα» φαίνεται ότι προς το πρώτο σκέλος της σε γενικές γραμμές επιτυγχάνεται και πλέον αναζητείται περιεχόμενο σε «όλα τα άλλα».

Όλα τα άλλα  έχουν μια λέξη «κλειδί» που θα κρίνει την πορεία τους: Διαφάνεια παντού και με κάθε κόστος.

Η πίεση για διαφάνεια παντού με αναδρομική ισχύ τίθεται από πολλές πλευρές (έχει ήδη εμπλακεί και η δικαιοσύνη) και θεωρούμε ότι αυτό θα λειτουργήσει ως ανάχωμα σε οποιονδήποτε επιχειρήσει να την εμποδίσει.

Από την πλευρά μας, όπως ήδη έχουμε γράψει ευχόμαστε όσα ελεγχθούν να βρεθούν πρώτα νόμιμα και ταυτόχρονα ηθικά. Που θα έχουν εμφανή ίχνη στις υποδομές της πόλης και μετά τους Αγώνες.

Ειδικότερα βεβαίως για τα ίχνη στην υποδομή της πόλης θεωρούμε ότι ήδη τις απαντήσεις τις έχει δώσει ο ίδιος ο Δήμαρχος της Πάτρας και ανεξαρτήτως της κριτικής που υπάρχει και για το χρόνο που επέλεξε η δημοτική αρχή να διαχωρίσει εμπράκτως τη θέση της από την οργανωτική επιτροπή.

Επειδή όταν το σημειώσαμε για πρώτη φορά δεχθήκαμε αρκετά θετικά σχόλια και κάποιους προβληματισμούς από αναγνώστες μας θα το ξαναγράψουμε:  

Αν και πάλι και με αυτούς τους αγώνες έχουμε νέα «μαύρα κουτιά» για τα οικονομικά τους, ειλικρινά θα είμαστε στο μέλλον μαζί με όσους θα διακηρύσσουν «Όχι άλλες τέτοιες μεγάλες ευκαιρίες για την πόλη» ή όπως θα έλεγε και ο Κούρκουλος «όχι άλλο κάρβουνο». 

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας