«Πετάει» ξανά ο Άραξος

araxos

Επαναλειτουργεί από χθες ξανά το πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου, μετά από μία τιτάνια προσπάθεια που έγινε από το προσωπικό, τους χορηγούς και τους φορείς της περιοχής που λειτούργησαν συντονισμένα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις του.

Καταβλήθηκαν μεγάλες προσπάθειες, τα συνεργεία δούλεψαν πυρετωδώς και αποκαταστάθηκαν οι ζημιές προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα το αεροδρόμιο του Αράξου, μετά από τη πυρκαγιά που είχε προκληθεί και είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο του.

Το αεροδρόμιο του Αράξου είναι ο κύριος τροφοδότης του τουρισμού στα ξενοδοχεία της Δυτικής Ελλάδος και το κλείσιμο του, έστω και για ορισμένες ημέρες, στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, θα επέφερε μεγάλες ζημιές στον τουριστικό κλάδο. 

"Κάναμε μία τεράστια προσπάθεια σε συνεργασία με ιδιώτες και φορείς, για να ανοίξει και πάλι το αεροδρόμιο του Αράξου, έτσι ώστε να περιορίσουμε τις απώλειες για τον τουριστικό κλάδο και τα καταφέραμε" ανέφερε σε δηλώσεις του ο αερολιμενάρχης του Πολιτικού Αεροδρομίου του Αράξου, Γιώργος Γκουβίτσας, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτό το αποτέλεσμα".

Το κάλεσμα του κ. Γκουβίτσα προς τους ιδιώτες βρήκε αναπόκριση και δύο από τα μεγάλα ξενοδοχεία της Δυτικής Ελλάδας που τροφοδοτούνται με τουρίστες από το αεροδρόμιο του Αράξου το Aldemar και το Grecotel Casa Marron προσφέρθηκαν να βιηθήσουν, όπως επίσης και άλλοι ιδιώτες καθώς το αεροδρόμιο του Αράξου μεταφέρει μεγάλο αριθμό επισκεπτών στην Δυτική Ελλάδα και το πλήγμα από τη μη λειτουργία του ήταν μεγάλο, εφόσον ακυρώθηκαν κρατήσεις.

Ωστόσο, εξαντλήθηκαν τα περιθώρια και οι ζημιές αποκαταστάθηκαν το συντομότερο δυνατόν με αποτέλεσμα – συνεχίζονται ακόμα στον χώρο του κτιρίου συνεχίζονται καθώς οι ζημιές ήταν μεγάλες- με αποτέλεσμα να γίνονται πτήσεις με ασφάλεια.

Χθες το απόγευμα επισκέφθηκε το Πολιτικό Αεροδρόμιο ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος ενημερώθηκε για τις παρεμβάσεις που έγιναν μετά την πυρκαγιά τόσο από τον διοικητής της Υπηρεσίας Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκονταν στον Αραξο όσο και από τον Αερολιμενάρχη της μονάδας.

Αξίζει να αναφερθεί πως σήμερα και αύριο το αεροδρόμιο του Αράξου θα έχει αρκετή κίνηση καθώς αναμένονται αρκετές πτήσεις από το εξωτερικό.

Last modified on Friday, 06/09/2019

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας