Σήμερα 6 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια της 18ης Αγροτικής Έκθεσης Χαλανδρίτσας

ekthesi xalandritsa

Ανοίγει απόψε και επίσημα τις πύλες της η «18η Αγροτική Εκθεση Χαλανδρίτσας», στον Παραδοσιακό Οικισμό της Χαλανδρίτσας, έδρα του Δήμου Ερυμάνθου.

Τα εγκαίνια της Αγροτικής Έκθεσης έχουν προγραμματιστεί για τις 8:30 μμ. παρουσία εκπροσώπων των τοπικών πολιτικών και αυτοδιοικητικών αρχών, παραγωγικών φορέων και φορέων του αγροτικού κόσμου και της κτηνοτροφίας της ευρύτερης περιοχής.

Η φετινή έκθεση φιλοξενεί περισσότερους από εκατό εκθέσεις και αποτελεί εξελιγμένη και εκσυγχρονισμένη αναβίωση της παραδοσιακής ζωοπανήγυρης και διοργανώνεται από το Δήμο Ερυμάνθου και τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο ενώ υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος και το Επιμελητήριο Αχαΐας.

Να σημειωθεί πως η έκθεση έχει εξελιχθεί τα τελευταία χρόνια σε ένα σημαντικό βήμα πληροφόρησης για τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της Αγροτικής Παραγωγής. Παράλληλα έχει αναδειχθεί σε ένα φιλόξενο χώρο παρουσίασης και προβολής των Τοπικών και αχαϊκών προϊόντων.

Εκτός από γεωργικά μηχανήματα, εργαλεία και εφόδια, φιλοξενούνται επιχειρήσεις και παραγωγοί που εκθέτουν τοπικά προϊόντα, κυρίως αγροκτηνοτροφικά, καθώς επίσης άλλες σύγχρονες υπηρεσίες και διάφορα είδη εξοπλισμού και οικοτεχνίας.

Οι επισκέπτες θα έχουν αυτές τις μέρες την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παράλληλες εκδηλώσεις πολιτιστικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου (χορευτικά, μουσικές βραδιές, βραβεύσεις και τιμητικές διακρίσεις κ.ά.)

Ενδιαφέρουσα είναι και η περιήγηση στους δρόμους του παραδοσιακού οικισμού με τα αξιόλογα ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία.

Και εθελοντική αιμοδοσία

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών του Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας συμμετείχαν στην 17η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών που πραγματοποιήθηκε χθες στις 9 το βράδυ στον χώρο εκδηλώσεων της Έκθεσης.

Επίσης, στη διάρκεια της Έκθεσης και συγκεκριμένα την Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019, κατά τις ώρες 6.30 το απόγευμα έως 9.30 το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Χαλανδρίτσας έχει προγραμματιστεί εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «‘Ο Άγιος Ανδρέας».

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας