Νέο vs παλαιού

Ανακοινώθηκαν τα πρόσωπα που καταλαμβάνουν τις θέσεις αντιπεριφερειαρχών και αντιδημάρχων στην ΠΔΕ και στην Αχαΐα, ενώ μέσα στον τρέχοντα μήνα αναμένεται να ανακοινωθούν και  ποιοι θα τοποθετηθούν σε  θέσεις-κλειδιά   κρίσιμων για την ανάπτυξη  τοπικών και περιφερειακών φορέων, που δεν έχουν ακόμη αλλάξει διοίκηση  ως συνεχεία της κυβερνητικής αλλαγής.

Ειδικότερα στο χώρο  της αυτοδιοίκησης  έχουμε πλην του Δήμου Πατρών πολλά νέα  πρόσωπα, κάτι φυσικό αφού και στην περιφέρεια αλλά και στους  τέσσερις περιφερειακούς δήμους της Αχαΐας είχαμε αλλαγή διοικήσεων τους, αφού κανείς από τους προηγούμενους δημάρχους δεν ανανέωσε τη θητεία του.

Από τα πρώτα δείγματα λειτουργίας του νέου  περιφερειακού συμβουλίου  αλλά και των νεοεκλεγέντων δημοτικών συμβουλίων διαπιστώνουμε με θετική διάθεση συνεργασιών, που πιθανό διαμορφώνουν ένα νέο περιβάλλον  στο χώρο αυτό.

Μάλιστα στο Δήμο Αιγιάλειας ο νέος Δήμαρχος  Δ. Καλογερόπουλος προχώρησε σε συνεργασίες με άλλες παρατάξεις, χωρίς να περιμένει τις αλλαγές που έχει προαναγγείλει το υπουργείο εσωτερικών που θα διευκολύνουν την «κυβερνησιμότητα» στου δήμους, που κατά την παρούσα κυβέρνηση εμποδίζεται από τις εκλογικές συνέπειες της εφαρμογής της απλής αναλογικής στις τελευταίες εκλογές.

Παρόμοια κινείται και ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπ.Μυλωνάς, ενώ από τις δηλώσεις και κινήσεις του σε παρόμοιο κλίμα κατευθύνονται και σε Καλάβρυτα και Ερύμανθο. Στην Πάτρα τα πρώτα δείγματα από τις τοποθετήσεις των αντιδημάρχων δείχνουν μια εμπιστοσύνη στα πρόσωπα που συμπορεύτηκαν στις τελευταίες εκλογές με τη δημοτική αρχή και κατέλαβαν μάλιστα υψηλές θέσεις σε ψήφους. Σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου σύντομα θεωρούμε ότι θα δούμε το νέο κλίμα σε συνδυασμό ίσως και με τις αλλαγές που θα προκρίνει στο νό0μο για την αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση.

Σε κάθε περίπτωση για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στην τοπική κοινωνία έχουμε ένα αρκετά νέο «οικοσύστημα» προσώπων εξουσίας που καλείται να κατευθύνει την περιοχή με τα πολλά και μεγάλα προβλήματα στη νέα περίοδο. Μια περίοδο μάλιστα που χαρακτηρίζεται ως η πρώτη μεταμνημονιακή και στην πράξη δείχνει ότι δημιουργεί νέες ευκαιρίες για τον τόπο.

Ελπίζουμε ότι το νέο θα υπερισχύσει του παλαιού (που είναι εδώ και διεκδικεί να έχει το πάνω χέρι). Αυτή τη σύγκρουση θα ζήσουμε και τοπικά στο επόμενο διάστημα.

Από την εξέλιξη της θα μπορούμε να ξέρουμε αν θα αξίζει να ελπίζουμε για το αύριο της περιοχής.

Και αν επιτέλους μπορούμε  ως τοπική κοινωνία παρά τις διαφορές μας να οικοδομήσουμε με συναίνεση  ένα στέρεο και σύγχρονο  σχέδιο για το μέλλον μας.        

Last modified on Friday, 06/09/2019

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας