Γενική απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου ενάντια στο Αναπτυξιακό Πολυνομοσχέδιο

apergia 2.10

Αύριο Τετάρτη 2 Οκτωβρίου παραλύει η χώρα από την 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ, ΕΚΑ και της στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ από τις 11.00 μέχρι την λήξη της βάρδιας.

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου του Εργατικού Κέντρο Πάτρας "Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας. Προχωράμε σε νέα απεργία την Τετάρτη 2 Οκτώβρη ενάντια στο πολυνομοσχέδιο σκούπα που σαρώνει τους μισθούς και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες

Απαντάμε με το όπλο μας και την ίδια μορφή πάλης που θέλουν να καταργήσουν, δηλαδή με τα συνδικάτα μας και την απεργία.

Μπροστά στο πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης που ενταφιάζει όσα εργατικά δικαιώματα είχαν απομείνει και παράλληλα προσθέτει νέα εμπόδια σε συνδικαλιστικές ελευθερίες και στο δικαίωμα της απεργίας, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας καλεί όλα τα σωματεία να συμμετέχουν μαζικά στη νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 2 Οκτώβρη.

Καλούμε όλα τα Σωματεία να πάρουν απεργιακές αποφάσεις για τις 2 Οκτώβρη. Να μην χαθεί στιγμή, να πάρουν κάθε μέτρο ενημέρωσης των εργαζομένων, να βρεθούν σε κάθε χώρο δουλειάς. Να προχωρήσουν σε συλλογικές διαδικασίες, με γενικές συνελεύσεις, με συζητήσεις, να αξιοποιήσουν κάθε τρόπο παρέμβασης ώστε να δημιουργηθεί αγωνιστικό απεργιακό κλίμα.

Όλοι στον αγώνα, όλοι στην μάχη".

O ΕΕΣΠ για την Απεργιακή Κινητοποίηση στις 2 Οκτωβρίου 2019 

Ο Εμπορικός Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών με ανακοίνωσή του συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων Στην ανακοίνωση αναφέρεται:Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι πάντα σύμμαχοι με τους εργαζόμενους – συνεργάτες τους, στην διεκδίκηση μεγαλύτερου εισοδήματος και στην υπεράσπιση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων τους. Το αντεργατικό « Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο» που προωθεί η κυβέρνηση μόνο «αναπτυξιακό»  δεν είναι.

Καλούμε όμως τους συναδέλφους μας να διευκολύνουν τους εργαζόμενους που επιθυμούν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις.

Το Προεδρείο του ΕΕΣΠ  θα δώσει το παρόν στην κινητοποίηση.

ΕΣΗΕΠΗΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ), σε συντονισμό με τις άλλες Ενώσεις Συντακτών της χώρας, κηρύσσει 24ωρη απεργία την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 από τις 6 το πρωί, έως την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 στις 6 το πρωί,  σε όλα τα ΜΜΕ, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει και την υπονόμευση των  εργασιακών δικαιωμάτων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι (μέλη και μη μέλη) σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου, διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ αντιτίθεται στις προωθούμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης που στόχο έχουν τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Καταστρατηγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων στο πλαίσιο ενός μόνο κατ όνομα "αναπτυξιακού" νομοσχεδίου.

Ένα «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο που ενισχύει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, προωθώντας την μερική και εκ περιτροπής απασχόληση προς όφελος των εργοδοτών, ενώ πλήττει ταυτόχρονα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και προβλέπει επικράτηση επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών.

 

Last modified on Wednesday, 02/10/2019

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας