Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας 2019 από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας & το Europe Direct Δυτικής Ελλάδας

simmetoxiki dimokratia

Σειρά εκπαιδευτικών δράσεων με τίτλο «Μουσείο και Νέοι. Χτίζοντας Εμπιστοσύνη» πραγματοποιούνται από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας σε συνεργασία με το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Πάτρας – Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας της Τοπικής Δημοκρατίας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών.

Στόχος των εκδηλώσεων που άρχισαν τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, και θα διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου, είναι η ενθάρρυνση και η προώθηση της συμμετοχικότητας, της διάδρασης και του διαλόγου, στο πεδίο της πολιτιστικής Δημοκρατίας, από του μαθητές και τους νέους της Πάτρας.

Στο πλαίσιο αυτό, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τα επιλεγμένα εκθέματα της περιοδικής αρχαιολογικής έκθεσης «Η Πάτρα της Μεσογείου», θα συμμετέχουν σε ειδικά διαμορφωμένες για τους νέους δράσεις, ενώ θα δοθεί λόγος και στους φοιτητές για μια συμμετοχική διαβούλευση στο πεδίο της Πολιτιστικής Δημοκρατίας.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Τοπικής Δημοκρατίας» (ΕΕΤΔ) είναι μια πανευρωπαϊκή εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Οκτώβριο. Οι τοπικές και περιφερειακές αρχές από τα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης καλούνται να οργανώσουν δημόσιες εκδηλώσεις, με στόχο την ευαισθητοποίηση των ευρωπαίων πολιτών στην τοπική δημοκρατία, για αύξηση των γνώσεων και της συμμετοχής τους στην τοπική πολιτική και πολιτιστική ζωή.

Οι δράσεις για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας της Τοπικής Δημοκρατίας εντάσσονται και στο πλαίσιο εορτασμού των δέκα ετών λειτουργίας του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, υπό το πρίσμα μιας ολιστικής προσέγγισης και ανάδειξης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Πάτρας, με κέντρο αναφοράς τους νέους.

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας