Δυο χρυσές βραβεύσεις για την Πολυφωνική στο 3ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καλαμάτας

polifoniki xrisi kalamata

Τίμησε την πόλη μας για μία ακόμα φορά, η Πολυφωνική, με την κατάκτηση Δυο χρυσών βραβείων, στο 3ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καλαμάτας, που οργάνωσε με κάθε επιτυχία, η Γερμανική εταιρεία Πολιτισμού INTERKULTUR, από κοινού με το Δήμο Καλαμάτας, 7-13 Οκτωβρίου και που απετέλεσε μεγάλο πολιτιστικό γεγονός για την Καλαμάτα, αλλά και για το διεθνές χορωδιακό γίγνεσθαι, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω του διαγωνισμού που ήταν ενταγμένος στο πρόγραμμα του. Έλαβαν μέρος 38 χορωδίες από 15 διαφορετικά κράτη, με σύνολο 1.300.- χορωδών.

Συγκεκριμένα η Μικτή Χορωδία του Οργανισμού [αποστολή 50 μελών], έλαβε μέρος σε δύο διαγωνισμούς, την παρελθούσα Παρασκευή: Στην κατηγορία έργων θρησκευτικής μουσικής που διεξήχθη στον περικαλλή Ι.Ν. Ταξιαρχών και στην κατηγορία Μικτών χορωδιών, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Χορού της Καλαμάτας.

polifoniki kalamataΣτη Μικτή Χορωδία της Πολυφωνικής, απονεμήθηκαν δυο χρυσά διπλώματα για την επίδοση της στους δύο διαγωνισμούς, σύμφωνα πάντα με την απόφαση της κριτικής Επιτροπής, την οποίαν αποτελούσαν οι: Kuelli Kiivet- Εσθονία, Μαίρη Κωνσταντινίδου- Ελλάδα, Lucien Posman- Βέλγιον, Baoping Ren- Κίνα και Μαρία Μελιγκοπούλου- Ελλάδα.

Η χορωδία ερμήνευσε τα έργα: BOGORODITSE DEVO, Sergei Rachmaninoff, AVE MARIA, Javier Busto, ELI!ELI! Deak Gyorgi Bardos, FESTGESAND, Felix Mendelssohn- Bartholdy, CANTIQUE DE JEAN RACINE, Gabriel Faure και CANTATE DOMINO, Josef Doppelbauer, με τη διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντού του Οργανισμού Μο Σταύρου Σολωμού, ενώ πιάνο έπαιξε η καθηγήτρια πιάνου, Λούση Χριστοδούλου.

Η χορωδία έλαβε μέρος επίσης στη μεγάλη παρέλαση των χορωδιών στο κέντρο της Καλαμάτας το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά και στην πανηγυρική Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ, που συνδυάστηκε με τις απονομές, στις βραβευμένες χορωδίες, παρόντων των Αρχών της πόλης, χορηγών, καλλιτεχνικών στελεχών και όλων των χορωδιών που έλαβαν μέρος.

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας