Θεματικός τουρισμός

Η προοπτική του θεματικού τουρισμού στη χώρα μας έχει τεθεί στην αναπτυξιακή ατζέντα της χώρας εδώ και αρκετό καιρό και με νομοθετικές πρωτοβουλίες της προηγούμενης κυβέρνησης. Βλέπουμε όμως η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού να έχουν ανεβάσει πολύ ψηλά στις προτεραιότητές τους, την πραγματικά «χρυσοφόρα» προοπτική της χώρας μας που μπορεί σε συνδυασμό με το σεβασμό του περιβάλλοντος να δώσει  μια διαφορετική πνοή σε αυτό που δικαίως πλέον αποκαλείται «βαριά βιομηχάνια» της Ελλάδος.

Βλέπουμε έτσι να παίρνονται πρωτοβουλίες σε τομείς όπως ο Ιατρικός Τουρισμός, να λύνονται προβλήματα δεκαετιών όπως στα Λουτρα Καϊάφα στον Ιαματικό Τουρισμό, να προωθείται πιο ενεργά το θέμα των υδατοδρομίων, ζητήματα  μαρινών κ.ά

Χθες ενημερωθήκαμε ότι στην τελική ευθεία βρίσκεται η κατάθεση του νομοσχεδίου για την ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού. Στόχος της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού, είναι να βελτιωθεί το νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και οι στρεβλώσεις που εμποδίζουν τη δημιουργία και ανάπτυξη του καταδυτικού τουρισμού και ιδίως των καταδυτικών αξιοθέατων (καταδυτικά πάρκα, αρχαιολογικά καταδυτικά πάρκα, σύγχρονα ναυάγια κ.λπ.).

Με βαση στοιχεία του υφυπουργού τουρισμού «ο καταδυτικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει μια νέα, προνομιακή αγορά για τη χώρα μας, αφού υπάρχουν 25 εκατομμύρια πιστοποιημένοι αυτοδύτες στον κόσμο, τα 4 εκατομμύρια από αυτούς είναι ευρωπαίοι, ενώ τα 3 εκατομμύρια από αυτούς επιλέγουν προορισμούς στη Μεσόγειο  για τις καταδύσεις τους» Όπως ανέφερε «το παράδειγμα του ναυάγιου της Ζηνοβίας στην Κύπρο, έξω από τη Λάρνακα, μας αποδεικνύει ότι ένα καλό καταδυτικό αξιοθέατο μπορεί να προσελκύει πάνω από 50.000 επισκέπτες σε ετήσια βάση».

Εμείς ως περιοχή τι κάνουμε στην πράξη ώστε μην μέινουμε πίσω στι εξελίξεις είναι το ερώτημα.

Ευκαιρία για απαντήσεις  θα δοθούν στο προσεχές 22ο Forum Ανάπτυξης που άλλωστε «έξυπνες   λύσεις παντού» και στον Τουρισμό αναζητεί φέτος.

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας