Ο δείκτης φτώχειας και το μέλλον

pgialeniosΣύμφωνα με την Wikipedia με τον όρο φτώχεια αναφερόμαστε στην οικονομική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από έλλειψη επαρκών πόρων για την ικανοποίηση βασικών ανθρώπινων αναγκών. Το κατώφλι των βασικών αναγκών που ορίζει το όριο της φτώχειας διαφέρει από χώρα σε χώρα. Η φτώχεια ανάγεται να μετράται σε χρήματα και αντανακλά τους κατά κεφαλήν διαθέσιμους από τους πραγματικούς οικονομικούς πόρους μιας χώρας.

Σχετικά με τους Παράκτιους…

pgialeniosτου Παναγιώτη Γιαλένιου

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε μπαράζ ανακοινώσεων, αποκαλύψεων και «αποκαλύψεων» για την οικονομική διαχείριση της προετοιμασίας για τους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες,  που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Πάτρα από 25-31 Αυγούστου. Όλα όσα γράφονται και λέγονται οφείλουν να μας προβληματίσουν προς πολλές κατευθύνσεις.

Να κάνουμε τις φυλακές “σχολεία” μιας δεύτερης ευκαιρίας

aggelos tsigkrisτου Άγγελου Τσιγκρή

Οι εξεγέρσεις και οι αποδράσεις κρατουμένων, οι κακές συνθήκες κράτησης, οι επανειλημμένες καταδίκες της χώρας μας από διεθνείς οργανισμούς, ο αναχρονισμός της σωφρονιστικής φιλοσοφίας του όλου συστήματος και οι καταγγελίες για φαινόμενα σήψης και διαφθοράς, δημιουργούν επιβαρυντικές προϋποθέσεις για την εξέλιξη και τον έλεγχο της εγκληματικότητας στη χώρα μας.

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ)

pgialenios

Στις προγραμματικές δηλώσεις της νέας Κυβέρνησης από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και από πολλούς υπουργούς ακούσαμε πολλές φορές να αναφέρονται στην έννοια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) με αφορμή την τραγική επέτειο της φονικής καταστροφής στο Μάτι (των 102 θυμάτων).

Επαχθής και προσβλητική η απόφαση για το τσίπουρον

stratoydakisτου Μιχαήλ Στρατουδάκη

Το μένος εναντίον της Ελλάδος φαίνεται ότι  δεν έχει σταματημόν από διάφορες Αρχές της Α-νένωτης Ευρώπης. Οσάκις ευρίσκει ευκαιρίαν επιτίθεται  εναντίον μας. Προ ημερών κάποιον δικαστήριον εξέδωσε απόφαση και απαγορεύει στην Ελλάδα να έχει μειωμένον φόρον καταναλώσεως στο τσίπουρον ή ρακήν όπως αλλιώς λέγεται.

Πειρασμοί στο διαδίκτυο

pgialeniosτου Παναγιώτη Γιαλένιου

Όλοι άμεσα ή έμμεσα θα μπήκαν στον πειρασμό τις τελευταίες ημέρες να προβάλλουν τον εαυτό τους στο μέλλον μέσω της νέας εφαρμογής FaceApp. Μάλιστα πληροφορούμαστε ότι σε ελάχιστο χρόνο η εφαρμογή κατέβηκε στα κινητα περισσοτέρων από 100 εκατ. ανθρώπων και κατέχει ήδη το κορυφαίο application σε 121 χώρες, σύμφωνα με την μέτρηση από την App Annie.

Αγοραστικό Κοινό, Μήνυμα και Προσφορά, το «Θανατηφόρο» Τρίο…

christos violetisτου Χρήστου Βιολέτη

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότερες μικρές επιχειρήσεις είναι ότι προσπαθούν να είναι αρεστοί σε όλους.

Τι εννοώ;

Η ζωή μας έχει διδάξει ότι είναι αδύνατον να είμαστε αρεστοί απ’ όλους τους συνάνθρωπους μας. Οι ιδέες μας, οι πράξεις μας και η συμπεριφορά μας δεν ταιριάζει με όλων των υπολοίπων. Όταν λοιπόν προσπαθούμε να είμαστε αρεστοί σε όλους τότε χάνουμε κομμάτια απ’ τον εαυτό μας. Βασική αρχή της ανθρώπινης ψυχολογίας.

Πάλι …για τη 4η Νομική Σχολή

pgialeniosτου Παναγιώτη Γιαλένιου

Η ίδρυση της 4ης Νομικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών αυτές τις ημέρες  είναι πάλι στην επικαιρότητα από τη μια γιατί λίγες μέρες πριν τις εκλογές το υπουργείο Παιδείας όρισε 9μελή επιτροπή που θα προχωρούσε την ίδρυση της νεας σχολής και θα καθόριζε το πρόγραμμα σπουδών της και αμέσως μετά το νικηφόρο για την Νέα Δημοκρατία αποτέλεσμα η νέα υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι 4η Νομική δεν ιδρύεται, επαναλαμβάνοντας την αρνητική θέση που έχει διατυπώσει ο νύν Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ως ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η ιστορία του μέλλοντος

christos violetisτου Χρήστου Βιολέτη

Ρώτησε τον μέσο άνθρωπο γιατί ο Χριστόφορος Κολόμβος ήταν ο πρώτος που ανακάλυψετην Αμερική, και πολύ πιθανόν θα πάρεις λάθος απάντηση: επειδή όλοι οι άλλοι πίστευαν ότι η γη ήταν επίπεδη.

Οι «λεπτομέρειες» για ένα «brain gain»

pgialeniosτου Παναγιώτη Γιαλένιου

Από όλες τις πολιτικές δυνάμεις αναφέρεται ως κεντρικός στόχος τους η δημιουργία προϋποθέσεων επιστροφής των νέων μας  που έχουν φύγει στο εξωτερικό (brain drain) και ανέρχονται σε 500.000 περίπου. Το ζητούμενο αυτό κατανοείται καλύτερα και διαμορφώνονται και αντίστοιχες πολιτικές όταν μαζί με τα αναπτυξιακά προγράμματα που εξαγγέλλονται λαμβάνονται υπόψη και ορισμένες ακόμη «λεπτομέρειες»  που προκύπτουν από σχετικές έρευνες και μελέτες.

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας