Article Editor

Article Editor

Παρουσιάστηκαν οι αρχιτεκτονικές ιδέες για το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου

teleferik peirosΤελεφερίκ κατά μήκος του ποταμού Μειλίχου, υπογειοποίηση της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών στην είσοδο της Πάτρας, ανάδειξη της Ρωμαϊκής Γέφυρας και αξιοποίηση της βίλλας Φέγγου είναι ορισμένες μόνο από τις αρχιτεκτονικές ιδέες – προτάσεις που κατατέθηκαν στο πλαίσιο της «Μελέτης ενοποίησης σημείων ενδιαφέροντος και ανάπλασης της περιοχής πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών» και οι οποίες θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση.

Απ. Κατσιφάρας: Nα συμμετάσχουν οι πολίτες στη διαβούλευση για το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου

katsifaras royal«Μιλάμε σήμερα για την είσοδο στην επόμενη μέρα. Κοιτάζουμε μπροστά. Βάζουμε νέες προτεραιότητες». Με τα λόγια αυτά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας άνοιξε χτες Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019, την εκδήλωση για την παρουσίαση συνολικά επτά αρχιτεκτονικών προτάσεων για την δημιουργία του Περιαστικού Πάρκου στην βόρεια είσοδο της Πάτρας και του Οικοτουριστικού Πάρκου στον χώρο γύρω απ’ το Φράγμα Πείρου-Παραπείρου. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, στον πολυχώρο εκδηλώσεων «Ρουαγιάλ».

Το ενεργειακό άλμα της Δυτικής Ελλάδας αναδείχτηκε στο 8ο Forum Ενέργειας

apoixos 8ou forum energeiasΜια χρονιά ορόσημο στον τομέα της ενέργειας αποτελεί το 2019, όπως διαφάνηκε στις πετυχημένες συνεδρίες του 8ου Forum Ενέργειας, που διοργανώθηκε την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Μαρτίου, στον «Αστέρα», από την  εφημερίδα Σύμβουλος Επιχειρήσεων και το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος.

Τα social media δεν κερδίζουν εκλογές

antonis mountakis του Αντώνη Μουντάκη

Στις εκλογές του 2014 ένας καλός φίλος ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στα Χανιά και καθώς τον έβλεπα να απουσιάζει (κυριολεκτικά) από παντού, διερωτήθηκα αν έχει αποσύρει την υποψηφιότητα του ή αν έχει παραδώσει τα όπλα και -απογοητευμένος- εγκατέλειψε τον προεκλογικό αγώνα.

Σήμερα στο Royal η παρουσίαση για την αξιοποίηση του Φραγμάτος Πείρου-Παραπείρου  

parousiasi peirou parapeirouΣτη δημιουργία ενός μεγάλου χώρου Πρασίνου, Ιστορίας, Παιδείας και Πολιτισμού στην βόρεια πλευρά της Πάτρας καθώς επίσης ενός Οικοτουριστικού Πάρκου στο Φράγμα Πείρου – Παραπείρου στοχεύει η Περιφέρεια.

Καρναβάλι και εξωστρέφεια

pgialeniosτου Παναγιώτη Γιαλένιου

Άλλο ένα Καρναβάλι της Πάτρας πέρασε στην ιστορία και το φετινό έχοντας σύμμαχο τον καιρό και βεβαίως και τους νέους οδικούς άξονες (Ολυμπία και Ιόνιο) προσέλκυσε πολύ κόσμο, της μιας ή των δύο ημερών βεβαίως - βεβαίως (όπως θα έλεγε και επί αυτού την περίφημη κινηματογραφική ατάκα του ο ανεπανάληπτος Χρήστος Τσαγανέας).

Αναλυτικό Πρόγραμμα του 8ου Forum Ενέργειας -  15 & 16 Μαρτίου στο Ξεν. Αστήρ

logo 8ou forum energeiasΓια 8η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται στις 15 & 16 Μαρτίου 2019  στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» στην Πάτρα, το Συνεδριακό και Εκθεσιακό «8ο Forum Ενέργειας». (Ώρες λειτουργίας:  15/3 από 5:00μ.μ. έως 10:00μ.μ. και 16/3 από 10:00π.μ. έως 3:00μ.μ.).

Πατρινό Καρναβάλι 2019 : Ένα ονειρικό τριήμερο με σάτιρα & διασκέδαση

karnavali 2019Κορυφώνεται η μεγάλη γιορτή του Πατρινού Καρναβαλιού 2019, ξεκινώντας από σήμερα με την παρέλαση των αρμάτων το απόγευμα στην Πλατεία Γεωργίου στις 18:00. Θα ακολουθήσουν οι παρελάσεις & την Κυριακή το βράδυ η καύση του βασιλιά Καρνάβαλου, γράφοντας ιστορία &  αποτυπώνοντας στις μνήμες όλων μας όμορφες αναμνήσεις. 

Ανδρέας Ζαφειρόπουλος (1951-2019) 

andreas zafeiropoulosΣυνοδέψαμε την Δευτέρα στην τελευταία  κατοικία στο κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου στα Άνω Μποζαίτικα έναν ξεχωριστό άνθρωπο. Τον  Ανδρέα Ζαφειρόπουλο, τον οραματιστή αλλά ταυτόχρονα και άνθρωπο της πράξης, συνδικαλιστή του παραγωγικού τομέα της οικονομίας μας από την πλευρά των μικρομεσαίων βιοτεχνικών και εμπορικών επιχειρήσεων.

Το Σάββατο 23 Μαρτίου διεξάγεται το Job Fair Patras - 2019

job fair patras 2019Στις 23 Μαρτίου η τοπική ομάδα BEST (Board of European Students of Technology) του Πανεπιστημίου Πατρών διοργανώνει το Job Fair Patras 2019.

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Απόψεις

Αρχή Σελίδας