Πάλι …για τη 4η Νομική Σχολή

pgialeniosτου Παναγιώτη Γιαλένιου

Η ίδρυση της 4ης Νομικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών αυτές τις ημέρες  είναι πάλι στην επικαιρότητα από τη μια γιατί λίγες μέρες πριν τις εκλογές το υπουργείο Παιδείας όρισε 9μελή επιτροπή που θα προχωρούσε την ίδρυση της νεας σχολής και θα καθόριζε το πρόγραμμα σπουδών της και αμέσως μετά το νικηφόρο για την Νέα Δημοκρατία αποτέλεσμα η νέα υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι 4η Νομική δεν ιδρύεται, επαναλαμβάνοντας την αρνητική θέση που έχει διατυπώσει ο νύν Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ως ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Η ιστορία του μέλλοντος

christos violetisτου Χρήστου Βιολέτη

Ρώτησε τον μέσο άνθρωπο γιατί ο Χριστόφορος Κολόμβος ήταν ο πρώτος που ανακάλυψετην Αμερική, και πολύ πιθανόν θα πάρεις λάθος απάντηση: επειδή όλοι οι άλλοι πίστευαν ότι η γη ήταν επίπεδη.

Οι «λεπτομέρειες» για ένα «brain gain»

pgialeniosτου Παναγιώτη Γιαλένιου

Από όλες τις πολιτικές δυνάμεις αναφέρεται ως κεντρικός στόχος τους η δημιουργία προϋποθέσεων επιστροφής των νέων μας  που έχουν φύγει στο εξωτερικό (brain drain) και ανέρχονται σε 500.000 περίπου. Το ζητούμενο αυτό κατανοείται καλύτερα και διαμορφώνονται και αντίστοιχες πολιτικές όταν μαζί με τα αναπτυξιακά προγράμματα που εξαγγέλλονται λαμβάνονται υπόψη και ορισμένες ακόμη «λεπτομέρειες»  που προκύπτουν από σχετικές έρευνες και μελέτες.

Tο μυαλό σου και…αμέτρητες λίρες

christos violetisτου Χρήστου Βιολέτη

Την προηγούμενη βδομάδα, με το άρθρο μου, ήμουνα λίγο επιθετικός προς τον «βολεψάκια» χαρακτήρα. Καλός είναι ο «βολεψάκιας» αλλά εσύ σαν ελεύθερος επαγγελματίας δεν έχεις την πολυτέλεια να είσαι «βολεψάκιας».

Αναλαμβάνουν τα ρομπότ

pgialeniosΣτην πρόσφατη συζήτηση που διεξήχθη κατά τη διάρκεια της 101ης Γ.Σ τους ΣΕΒΠΕ&ΔΕ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κλεομένης Μπάρλος απαντώντας σε ερώτηση για το μέλλον της Βιομηχανίας και των εργαζομένων είχε επισημάνει χαραχτηριστικά: Οι εργαζόμενοι της εποχής, όχι μετά από 50 χρόνια, μετά από 20 χρόνια θα σχεδιάζουν το καταλληλότερο ρομπότ, θα είναι αυτοί που θα εξελίσσουν την πιο σωστή έξυπνη μηχανή η οποία αποφασίζει μόνη της πως θα κάνει τη δουλειά.

Tο μυαλό σου και…αμέτρητες λίρες

christos violetisτου Χρήστου Βιολέτη

Δεν υπάρχει τίποτα πιο χειρότερο απ’ το να είσαι «βολεψάκιας», να βολεύεσαι στα καθιερωμένα και να ζεις μια ζωή ανιαρή. Βέβαια γι’ αυτόν που τη ζει ίσως να είναι ιδανική, αλλά γνωρίζοντας την ανθρώπινη φύση θα πω με σιγουριά πως κανένας δεν του αρέσει να ζει χωρίς νόημα.

Φαρμακευτική κάνναβη : Μια ευκαιρία που απαιτεί σοβαρούς χειρισμούς

georgios goumasτου Γεωργίου Γκούμα

Είναι γεγονός ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον για δημιουργία μονάδων φαρμακευτικής κάνναβης ολοένα και αυξάνεται μετά την κατάθεση του σχετικού νόμου, που επιτρέπει πλέον την αδειοδότηση και την ανάπτυξη αντίστοιχων μονάδων στη χώρα μας.

Συμβουλές προς λουόμενους

pgialeniosΔεν πρόλαβε να μπει το καλοκαίρι και το καθημερινό  αστυνομικό δελτίο ιδίως στην Αχαΐα σχεδόν κάθε μέρα αναφέρει και ένα πνιγμό συμπολίτη μας. Ήδη μόνο τις τελευταίες επτά ημέρες στην περιοχή μας μετράμε επτά  πνιγμούς συμπολιτών μας.

Απόηχος της Γ.Σ. του ΣΕΒΠΕ&ΔΕ

pgialeniosΕίχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ανοιχτή Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο Πόρτο Ρίο  και θεωρούμε ότι ανέδειξε σημαντικά  ζητήματα  που αν μη τι άλλο θα έπρεπε να βρίσκονται στην κορυφή του ενδιαφέροντος κομμάτων και πολιτών συνεχώς αλλά και όλη αυτή την προεκλογική περίοδο που βιώνουμε σε δύο φάσεις (Ευρωεκλογές- Τοπική Αυτοδιοίκηση και τώρα Εθνικές Εκλογές).

Μην χαθεί το χαμόγελο…

pgialeniosΞεκίνησαν από χθες με του υποψηφίους των επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ) οι πανελλαδικές εξετάσεις και από σήμερα μπαίνουν στη μάχη με το μάθημα της Έκθεσης(Νέα Ελληνική Γλώσσα)  και οι υποψήφιοι της Γενικών Λυκείων. Συνολικά στη χώρα μας 102.000 περίπου υποψήφιοι  διεκδικούν 78.335 θέσεις στα ελληνικά ΑΕΙ. 

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας