Super User

Super User

polufwnikh

Μετά τις πρόσφατες εντυπωσιακές παρουσίες της ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ στην Κέρκυρα και στην πόλη μας με το συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, συνεχίζονται οι συμμετοχές τμημάτων της Πολυφωνικής σε διάφορες συναυλίες.

odikh asfaleia 1 Με εξαιρετική επιτυχία και παρουσία πλήθους εκπροσώπων της Πολιτείας και φορέων για την Οδική Ασφάλεια, πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 12 Ιουνίου στην Αθήνα, η Ημερίδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος YEARS για την ασφάλεια των νέων στο δρόμο.

sunaulia1

Το μεγαλείο της Ελληνικής Μουσικής και του Ελληνικού Τραγουδιού ξεδιπλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 12 Ιουνίου στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας, εκεί όπου ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες συνθέτες, άφησε το δικό του στίγμα στις φετινές εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ, το οποίο πέρα από τις μοναδικές μελωδίες, είχε και καγγελτικό περιεχόμενο για τις δύσκολες στιγμές του τόπου.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι συνεδρίες της πρώτης Σχολής Ηγεσίας στη Πάτρα με τίτλο“PATHWAYS” που διοργανώθηκε από το κ. Παναγιώτη Βαφέα και το γραφείο του V-Group σε συνεργασία με τη παγκοσμίως γνωστή εταιρεία Linkage.

 

 

 

amorgos2

Αμοργός, το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων. Ένα νησί μικρό, ένας παράδεισος πεζοπορίας, φυσιολατρίας αλλά και καλοκαιρινής χαλάρωσης, ένας τόπος μαγικός, με μακραίωνη ιστορία και ζωντανή παράδοση.

 

 

 

 

Συνώνυμη με αυτήν την εφημερίδα μπορούμε να επικαλεστούμε ότι είναι η λέξη  συνεννόηση. Όπως και  οι κοντινές στο νόημά της  λέξεις συνεργασία και  σύνθεση. Λέξεις με κοινό πρώτο συνθετικό, που όταν «μπολιάσουν» με το νόημα τους τις συλλογικές λειτουργίες της κοινωνίας, την ωθούν μόνο προς τα εμπρός.

Συνεννόηση, συνεργασία, σύνθεση χρειάζονται αυτήν την περίοδο παντού στη χώρα μας. Στα μεγάλα και στα μικρά της θέματα. Στις εθνικές της προκλήσεις αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών της.

Ο λέξεις αναζητούν «εραστές» και στην τοπική μας κοινωνία στην Πάτρα. Στα οξυμμένα προβλήματα της πόλης αλλά και στις σημαντικές αναπτυξιακές της προκλήσεις.

Η ανεργία, τα κλειστά καταστήματα, η κοινωνική φτώχεια, είναι από τα μεγάλα προβλήματα και της Πάτρας. Προβλήματα που χρήζουν αντιμετώπισης.

Ορθά σε αυτά ο Δήμος της πόλης  ορθώνει αγωνιστικό ανάστημα. Ορθά επιχειρεί να κρατάει ξύπνιες τις συνειδήσεις της κοινωνίας. Και σωστά ανταποκρίνονται στα αγωνιστικά του καλέσματα πλήθος φορέων από ένα ευρύ κοινωνικό και ιδεολογικό φάσμα, δίνοντας περιεχόμενο στη συνεργασία για εργασία και ευκαιρίες σε όλους.

Η  συνεννόηση όμως έχει θέση και σε άλλους χώρους. Αυτούς που αφορούν αναπτυξιακές προκλήσεις της πόλης.

Αφορά την δημιουργία αστικών υποδομών που θα την μετατρέψουν σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.

Αφορά την ολοκλήρωση έργων που θα την καταστήσουν κόμβο συνδυασμένων μεταφορών και ξανά πύλη  της χώρας προς της Ευρώπη, με βάση της νέες ανάγκες μιας τέτοιας ιδιότητας.

Αφορά την αξιοποίηση ενεργειακών δυνατοτήτων που θα την κάνουν ανταγωνιστική στην διεκδίκηση γενναίου μεριδίου στην εθνική προσπάθεια για μια νέα παραγωγική ανασυγκρότηση.

Αφορά την αξιοποίηση  του σημαντικού ερευνητικού της δυναμικού, που θα την φέρουν σε πλεονεκτική θέση για να διεκδικήσει  ρόλο εθνικού κέντρου έρευνας και καινοτομίας.

Αφορά τον πολλαπλασιασμό των δράσεων που θα βάλουν την Πάτρα, την πόλη του Πρωτόκλητου Ανδρέα, στον διεθνή  τουριστικό χάρτη, όντας  στο κέντρο αρχαιολογικών  και τουριστικών  προορισμών  με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα και αίγλη.

Η συνεννόηση είναι η μαγική λέξη που δεν πρέπει να αποτελεί «απαγορευμένο καρπό» για κανέναν πλέον. Όλοι μπορούν να συνεννοηθούν με όλους (υπάρχουν εδώ μόνο οι εξαιρέσεις που υπαγορεύει η συλλογική δημοκρατική συνείδηση)  όταν αυτό που διακυβεύεται είναι το μέλλον της πόλης και της κοινωνίας.

Αξίζει όλοι να αγωνιστούμε για αυτήν τη συνεννόηση.

Πόσο μάλλον όταν έχουμε πρόσφατα σημαντικά επιτυχή παραδείγματα να αναφέρουμε εξαιτίας της.

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιείται την Τρίτη 30 Μαΐου  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών (Μουρούζη 14 Πάτρα).

 

 

 

 

 

Ασθενείς που έχουν λόγο στη θεραπεία, επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις, αύξηση του προσδόκιμου ορίου ζωής και μια σειρά άλλοι παράγοντες αλλάζουν άρδην το τοπίο στην παροχή ιατρικής φροντίδας κι επιβάλλον, συνεπακόλουθα τροποποίηση των προγραμμάτων ιατρικών σπουδών.

Οι συνέπειες από την ανύπαρκτη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αλλά και ο σοβαρός προβληματισμός που υπάρχει για το νέο σχεδιασμό, κατατέθηκαν στη διάρκεια της συνεδριακής εκδήλωσης που συνδιοργάνωσαν στο 5ο Forum Υγείας, ο Ιατρικός Σύλλογος της Πάτρας, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αχαΐας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αχαΐας και το τμήμα Αχαΐας - Ηλείας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών.

Οι ίσοι όροι ανταγωνισμού των ιδιωτικών εργαστηρίων με τις κρατικές δομές και η αποκατάσταση της δικαιοσύνης στους λειτουργούς της προκειμένου να αποτραπούν τα «λουκέτα», σε συνδυασμό με την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και η προσβασιμότητα σε όλους, αποτελούν προκλήσεις στον διαγνωστικό τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Page 1 of 3

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

Πρωτοσέλιδο Τελευταίας Έκδοσης

PDF, E-Paper τελευταίας έκδοσης εδώ

Ανασκόπηση 2018

Πρωτοσέλιδο Ανασκόπησης

Δείτε το PDF εδώ

Δίκτυο Forum Ανάπτυξης

Δειτε το καναλι μας στο YouTube

Video Gallery

Αρχή Σελίδας