Ξέσπασε πυρκαγιά σε βυτιοφόρο και εκδηλώθηκε το φαινόμενο Bleve, ό,τι πιο επικίνδυνο υπάρχει στην επαγγελματική ζωή ενός πυροσβέστη, υπερπίεση ασκήθηκε στα τοιχώματα του βυτιοφόρου και έγινε πολύ μεγάλη έκρηξη, το ωστικό κύμα έστειλε συντρίμμια του βυτιοφόρου σε περίπου 1 χιλιόμετρο απόσταση».

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να υπάρξει ταχύτερη ενημέρωση, προκειμένου να αποφευχθεί η πολύωρη ταλαιπωρία χιλιάδων οδηγών, είπε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση αστυνομικός υπάλληλος να μη λάβει γνώση του συμβάντος, διότι στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ) ταυτόχρονα όταν ξεσπά συμβάν έχουμε επιχειρησιακή ενημέρωση άμεσα, σε επίπεδο Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων. Δεν υπάρχει περίπτωση να μη γίνει γνώστης, κοινωνός της πληροφορίας οποιοσδήποτε υπάλληλος βρίσκεται μέσα στο ΕΣΚΕΔΙΚ. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς ενημερώθηκαν άμεσα από τη στιγμή που αντιληφθήκαμε το επικίνδυνο συμβάν».

Ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι «από τη στιγμή που εκδηλώθηκε το συμβάν βρήκε αρκετό κόσμο μέσα στην Εθνική Οδό, αρκετούς εκδρομείς οι οποίοι είτε έφευγαν από την Αθήνα, ή επέστρεφαν στην Αθήνα, χιλιάδες κόσμου. Δεν μπορεί με το που ξεσπά το συμβάν την ίδια στιγμή να γίνεται διακοπή της κυκλοφορίας» τόνισε, ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ήταν κλειστή η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) σε μεγάλο μήκος της, ενώ κάποιοι οδηγοί δεν επιθυμούσαν να κάνουν αναστροφή. Όπως είπε, η νέα και η παλαιά εθνική οδός, αλλά και ο Προαστιακός σιδηρόδρομος, ήταν μέσα στην εμβέλεια του συμβάντος, ενώ πρώτιστο μέλημα ήταν η ασφάλεια.