Στο μεταξύ  στο χωριό Μαζέικα Αχαΐας  αλλά και σε αλλες περιοχές  έπεσε πρωτοφανής χαλαζόπτωση στο μέγεθος καρυδιού

https://fb.watch/nhs1kbvaRT/

Ενδεικτική και η ανάρτηση  που ακολουθεί:

Σύμφωνα με αναφορές στα  Καλάβρυτα, στο Μάνεσι στο Κρυονέρι και στον Μπούμπουκα και άλλα χωριά  όπως Τρεχλό, Λαπατα, Ορθολίθι, Κλειτορία το χαλάζι που έπεσε  ήταν επίσης στο μέγεθος καρυδιού ενώ έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές  σε παρμπρίζ αυτοκινήτων, σε ηλιακούς θερμοσίφωνες και στις σκεπές πολλών  σπιτιών.

Η έντονη βροχόπτωση που συνοδεύεται και με χαλάζι έπληξε 

Επίσης σύμφωνα με την ενημέρωση της HELLENIC TRAIN η  αμαξοστοιχία 1336 (Διακοπτό- Καλάβρυτα) επέστρεψε στο Σ.Σ Διακοπτού, λόγω έντονης βροχόπτωσης. Τα δρομολόγια 1336 και 1337 πραγματοποιηθούνται με λεωφορεία.

 Να σημειωθεί ότι την Τρίτη 26/09, άστατος καιρός θα επικρατήσει και πάλι στη Δυτική, Κεντρική και Νότια Ελλάδα. Σε αυτές τις περιοχές θα εκδηλώνονται κατά περιόδους βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για το διήμερο Δευτέρα 25/09 και Τρίτη 26/09, κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική).

Δείτε live την εξέλιξη της κακοκαιρίας